https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenski video osvojil drugo mesto med turistični filmi na svetu

05.12.2021 ob 11:30  

Video Slovenske turistične organizacije »Time to #stayhome. Turn to nature and dream« osvojil drugo mesto med turistični film na svetu, Slovenija pa bila razglašena kot ena izmed 12 najboljših trajnostnih destinacij po izboru Condé Nast Traveller.

Video Slovenske turistične organizacije (STO) »Time to #stayhome. Turn to nature and dream« je osvojil drugo mesto med turističnimi filmi na tekmovanju Worlds Best Tourism Films 2021 v organizaciji Mednarodnega odbora turističnih filmskih festivalov CIFFT. Condé Nast Traveller je Slovenijo uvrstil med 12 najboljših trajnostnih destinacij za leto 2022.

V petek je v Valencii Mednarodni odbor turističnih filmskih festivalov (CIFFT) razkril zmagovalce izbora Worlds Best Tourism Films 2021, ki predstavlja najprestižnejše tekmovanje v potovalnem video marketingu. Namen nagrad je spodbuditi, prepoznati in nagraditi ustvarjalno odličnost komunikacije v turizmu. Tekom letošnjega leta se je za skupni naziv najboljšega turističnega filma s sodelovanjem na 13-ih različnih festivalih turističnih filmov v okviru CIFFT potegovalo več kot 3300 prispevkov iz več kot 90 držav. S sodelovanjem na svetovnih filmskih festivalih so se kandidati uvrstili na lestvico CIFFT za izbor najboljših v šestih tematskih kategorijah: turistične destinacije - mesta, turistične destinacije - regije, turistične destinacije - države, turistične storitve, turistični produkti in neodvisni potovalni videi. STO je z videom »Time to #stayhome. Turn to nature and dream« v kategoriji turistične destinacije - države osvojila drugo mesto. Zmagovalka v tej kategoriji je Litva z videom »Lithuania. Discover Colours You Never Knew Existed«, tretje mesto pa je zasedla Danska z videom »Much more than "just" Denmark«.

 Z videom »Time to #stayhome. Turn to nature and dream«, ki je bil objavljen v aprilu 2020 in ima na YouTube že skoraj 30.000 ogledov, je STO na družbenih omrežjih vabila sledilce iz tujine k inspiraciji in sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v prihodnosti s sporočilom ostani doma oziroma #StayHome so we can #TravelTomorrow. Čustven nagovor je vlival upanje, da bomo lahko kmalu spet uživali v naravnih lepotah Slovenije. Z videom, pripravljenem v času spomladanskega vala epidemije, je STO želela s pozitivno naravnano komunikacijo in premišljeno zgodbo sledilce iz tujine povabiti k sanjarjenju o Sloveniji ter načrtovanju obiska v bližnji prihodnosti.

Slovenija med najbolj trajnostnimi destinacijami po izboru Condé Nast Traveller

Condé Nast Traveller, ki doseže skoraj 2 milijona bralcev, je objavil članek z naslovom »12 trajnostnih destinacij, ki bi jih radi obiskali v letu 2022«, v katerem so predstavljene vrhunske destinacije, ki si po besedah njihove urednice za trajnostne vsebine, Juliet Kinsman, zaslužijo obisk leta 2022 zaradi svojih prizadevanj za trajnost. Slovenija se je znašla v družbi držav, ki so svetovno znane po svojih trajnostnih prizadevanjih. V članku so razen Slovenije predstavljene še sledeče evropske države: Škotska, Finska, Nemčija, Norveška, Švedska, Danska in Islandija, izven Evrope pa članek zajema še Butan, Barbados, Madagaskar in Kostariko. Kinsmanova hvali vrhunsko gastronomijo, izjemno visok odstotek zaščitenih površin, raznolikost in nenazadnje tudi Zeleno shemo slovenskega turizma, so sporočili iz STO.

FOTO: Izrez videa.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2021 ob 12:54 gost

      Bravo promtori turizem zel lepo zelo zanimivo. Ampak tukaj je se eden bedak keri vse ta vaš trud pokvari. In to je eden in edini Janez Janša keri 30 let Slovenijo sramoti v svetu brez predaha.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.12.2021 ob 13:35 Zadno mesto gost

        youtube.com/watch?v=E3Zvelv_MI8 youtube.com/watch?v=SpEzHeF01yk zurnal24.si/gorenjska/policija-ustavljala-afganistance-sest-poskodovanih zurnal24.si/popotnik/nemec-se-je-drzal-za-glavo-ko-je-potoval-s-slovenskimi-vlak

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 14:29 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.