https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Ne parkirajte na prostor za invalide

06.12.2021 ob 13:00  

Vozniki motornih vozil pogosto zlorabljajo posebej označene parkirne prostore za invalide tako, da na teh prostorih parkirajo svoja vozila, ki niso označena s predpisanimi parkirnimi kartami. Za nepravilno prakiranje je predpisana globa v višini 80 evrov. 

Na mednarodni dan invalidov so tudi pomurski policisti opravili poostren nadzor. Vozniki motornih vozil zelo pogosto zlorabljajo posebej označene parkirne prostore za invalide tako, da na teh prostorih parkirajo svoja vozila, ki niso označena s predpisanimi parkirnimi kartami.

Parkiranje na parkirnem mestu označenem za invalide določa 67.člen Zakona o pravilih cestnega prometa. Za kršitev te določbe je predpisana globa v višini 80 evrov.

Leni 110 kršitev, letos 41

Na območju PU Murska Sobota je bilo v letošnjem letu ugotovljenih 41 kršitev nepravilnega parkiranja na parkirnih prostorih za invalide, v enakem obdobju lanskega leta pa 110. V poostrenem nadzoru, ki so ga pomurski policisti izvedli minuli petek sta bili ugotovljeni 2 kršitvi parkiranja na mestih za invalide. Izrečeno je bilo 1 opozorilo in 1 globa. V poostrenem nadzoru so policisti sodelovali skupaj z občinskim redarstvom.

V poostrenem nadzoru je bilo ugotovljenih še 8 kršitev zaradi neuporabe varnostnega pasu, 6 kršitev zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, 7 kršitev pešcev in 8 drugih kršitev.

Pijan voznik vozil skozi naselje 113 km/h

Policisti PP Gornja Radgona so med kontrolo cestnega prometa v naselju Rihtarovci ob 11.29 uri ustavili voznika osebnega avtombila znamke VW, ki je vozil v naselju s hitrostjo 113 km/h , kjer je s splošnimi pravili hitrost omejena na 50 km/h. Elektronski alkotest je pri vozniku pokazal 0,37 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.12.2021 ob 14:07 gost

      Ja kje pa so gospodje redarji ?

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.12.2021 ob 14:15 gost

      To zemljišče ni v lasti občine , tak , da globo lahko napiše le republiški inšpektorat , vsa zemljišča niso v lasti občine , lahko so privatna ali v lasti države , modeli občinski pa pišejo globe.

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.12.2021 ob 15:18 kilonja gost

      Globa za parkiranje na invalidnem parkirnem mestiu bi morala biti 500 €, 10 kazenskih točk in obisk psihologa enkrat mesečno vso leto na svoje stroške . Preverja pa itak ne noben, ne pred trgovinami ki so kot zasebna last in tudi parkirišča tam, kot tudi ne občinsko redarstvo ne in policija ne. Glavne so parkcone kjer je treba plačati parkirnino.

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.12.2021 ob 19:34 jurček gost

      Tu pri zdravstvenem domu jih ,kar nekaj parkira tudi ko pijejo kavice v bližnjem lokalo čez cesto .

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.12.2021 ob 4:58 Tutakaman gost

      Večje kazni pa konec.

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.12.2021 ob 11:11 AJAJAJAJAJ gost

      Pri BTC sem sam dobil kazen za parkiranje na mestu za invalida. Bilo je nekaj minut pred zaprtjem trgovine in sem pozabil nastaviti kartico za parkiranje. Ker jo imam že nekaj časa. Policaj je začel pisati kazen, ko sem prišel iz trgovine in ni pomagalo nič Žal. Drugi pa parkirajo po cele ure, pa jim ne napišejo kazni. Tako da, ja, policaji pišejo kazni pri trgovskih centrih.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 15:30 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.