https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Radencih bodo gradili novo čistilno napravo

06.12.2021 ob 15:30  

Vlada je na 105. redni seji v veljavni načrt razvojnih programov (NRP) uvrstila projekt »Izgradnje čistilne naprave v občini Radenci. Občina Radenci bo s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za izgradnjo nove čistilne naprave pridobila skupno 2 milijona evrov sofinancerskih sredstev.

Občina Radenci je 15. novembra 2021 poslala vlogo za financiranje investicije »Izgradnja čistilne naprave v občini Radenci«. Vloga je bila odobrena in Občina Radenci bo tako za projekt, ki je vreden 3,714 milijona evrov, prejela sofinancerska sredstva Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Skladno z Zakonom o financiranju občin (ZFO-1) se v državnem proračunu zagotavljajo dodatna sredstva za sofinanciranje investicij v lokalno javno infrastrukturo in investicij posebnega pomena za zadovoljevanje skupnih potreb in interesov prebivalcev občine, ki so uvrščene v načrte razvojnih programov občinskih proračunov.

Del sredstev se za vsako proračunsko leto zagotovi za sofinanciranje investicij, ki jih predlagajo ministrstva, vsako na svojem področju dela. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo tako za izgradnjo čistilne naprave v Radencih v letih 2021 in 2022 namenilo skupno 2 milijona evrov sredstev.

Izvedba projekta Izgradnja čistilne naprave v občini Radenci bo imela neposreden pozitivni učinek na nastanek novih delovnih mest ter na gospodarsko rast, saj bodo podjetja lahko širila svoje zmogljivosti, mlada podjetja pa bodo ob ustrezni gospodarski javni infrastrukturi pridobila možnost za začetek poslovanja, razvoj in nadaljnjo rast.

Investicijski program projekta ocenjuje, da je investicija primerna in nujna za izvedbo, saj bo vplivala na turistični oz. gospodarski in družbeni razvoj območja in Pomurske regije ter prispevala k dvigu kakovosti življenja lokalnega prebivalstva, so ob uvrstitvi projekta v NRP zapisali na ministrstvu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2021 ob 11:13 Pista gost

      pravo župan in vsi ,ki delate na občini,nevem kaj boste sedaj govorili vsi nasprotniki župana se boste upali prikazat med ljudi ,zato ne sodite človeka po besedah ampak po dejanjih,vse kaj je župan obljubljal pred volitvami danes uresničuje,nebom komentiral kdo je bil glavni in odgovorni glede stanja čistilne ,je občina naredila pravo potezo,da je vso osnovno ifrastrukturo vzela pod svoje okrilje,še malo pa bomo občani zopet ponosni,da lahko živimo in delamo v Radencih,vsem želim srečno in uspešno Novo leto tako levim in desnim vsi smo radenčani

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.12.2021 ob 9:19 stara nova vas gost

        Pista @@@ Ti si tudi eden tistih ,kateri ližete rit Leljaki vsaka vam ,čast .

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2021 ob 15:48 Icnedar gost

      Prva stranka čistilne bo Roman Leljak na volitvah 2022, ko se ga bomo znebili in očistili. Potem bo v Radencih zopet svež zrak.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.