https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

KPK zavrača navedbe gornjeradgonskega župana

06.12.2021 ob 19:00  

Komisija za preprečevaje korupcije zavrača navedbe gornjeradgonskega župana Stanislava Rojka, da še ni minil trimesečni rok, ki mu ga je postavila komisija za odpravo nezdružljivosti funkcij, ker je hkrati direktor gospodarske družbe. Poleg tega je prepoved združljivosti absolutna. 

KPK pojasnjuje, da je opozorilo o nezdružljivosti funkcij Stanislavu Rojku poslala 20. avgusta 2021, vsebovalo pa je poziv, da funkcionar v roku treh mesecev po prejemu opozorila odpravi nezdružljivost in se odreče opravljanju ene od navedenih funkcij. Ob tem dodaja, da ima potrdilo o vročitvi, ki je bila izvedena 27. avgusta, rok za odpravo nezdružljivosti funkcij se je tako iztekel 27. novembra 2021.

KPK dodaja, da 27. člen zakona o integriteti in preprečevanju korupcije določa, da poklicni funkcionar ne sme opravljati dejavnosti zastopanja, upravljanja in nadzora v gospodarskih družbah. "Navedena prepoved je absolutna in je ni mogoče preseči z nobenim pravnim sredstvom ali institutom, kar pomeni, da tudi KPK poklicnemu funkcionarju ne more izdati dovoljenja za zastopanje določenega subjekta ali za članstvo v organu upravljanja ali nadzora tega subjekta."

Župana Gornje Radgone tudi ne moremo obravnavati kot nepoklicnega župana, kot navaja sam, saj zakon o lokalni samoupravi določa, da županu, ki funkcijo opravlja nepoklicno, pripada plačilo največ v višini 50 odstotkov plače, še pravijo na KPK.

Rojko, ki se ni strinjal z njihovimi ugotovitvami o nezdružljivosti funkcij, je pojasnjeval, da na občini ni zaposlen 100-odstotno, ampak zgolj 88,5-odstotno, za kar prejema sorazmerno nižjo plačo, še vedno pa je zaposlen tudi v podjetju. Za tako obliko zaposlitve od 1. marca 2019, ko si je na tak način uredil zaposlitveni status, je, kot je navajal, dobil soglasje ministrstva za javno upravo.

Rojko poleg funkcije župana Gornje Radgone opravlja še funkcijo direktorja podjetja Gozdarstvo Gornja Radgona.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2021 ob 7:30 gost

      KPK je v službi globoke države, ko predsednik računskega sodišča na FIFI opravlja "popoldansko delo" za miljon EUR pa je vse ok.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2021 ob 7:45 GOST gost

      BANDA RDEĆA JEBEJO NAS JEBEJO DOKLER NEKOMU NE POČI FILM TE PA BO HURA JANKOVIČI PA ŠE DRUGI LAHKO DELAJO PO DOMAČE PA NIKOME NIŠTA

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.12.2021 ob 8:34 gost

        Najprej si ti svojega firerja Ivana Janeza Janšo poglej. Jankvić ima jajca in vedno pride na sodišče, tvoj firer si še pošte s sodišča ne upa sprejeti. Če bi zakon veljali tudi zanj, bi ga policija privedla na sodišče.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.12.2021 ob 8:04 gost

      Kaj je z vami debili desni buziji kaj vam ni jasno gdo jebe celo državo in vse Slovence. Eden in edini bolnik 30 let sam maršal tvita,,,, Januš grozni,,, in njegovi hlapci. V 1letu in pol je državo zadolžil iz 20 milijard na 45 miljrd. Pitj boga koliko so si razdelili med sabo ker vi debili niste nič dobili boste pa vračali kot davkoplačevalci. Vse cene se bodo dvignile v nebo. Štekate debili zabiti.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.12.2021 ob 8:43 PšPŠP gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.12.2021 ob 11:11 GOST gost

      JEBE TEBI ŽENO CICIBAN ŠE MLEKO SE TI CIDIJ IZ ČOB MOGOČE SI JUŽNJAK RAD MAŠ KRUH SLOVENSKI SAMO KAK DOLGO TE SLOVENIJO BLATILI ENKRAT JE KONEC SAKOME DELI

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 16:14 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.