https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zaprtje se zaključi v nedeljo, a ne za necepljene

07.12.2021 ob 18:50  

Novi avstrijski kancler Karl Nehammer je na svoji prvi novinarski konferenci danes zagotovil, da se bo zaprtje javnega življenja v Avstriji zaradi pandemije covida-19 prihodnji teden končalo, kot je bilo predvideno. Odprto ostaja le vprašanje na kakšen način ter kakšni bodo nadaljnji ukrepi.

Na slovestnosti v predsedniški palači na Dunaju je včeraj prisegel novi avstrijski kancler Karl Nehammer, dosedanji notranji minister. Nasledil je Alexandra Schallenberga, ki je prejšnji teden odstopil po le dveh mesecih vodenja vlade, za tem ko je njegov predhodnik Sebastian Kurz sporočil, da se umika iz politike.

Novemu kanclerju so čestitali tudi slovenski politiki.

Pri prihodnjih protikoronskih ukrepih bo avstrijska vlada po kanclerjevih besedah delovala "previdno, kot je le mogoče". Pri tem je Nehammer kot primer "pomembnega dejavnika" omenil uporabo zaščitnih mask FFP2, poroča STA.

Poudaril je, da je med ljudmi čutiti, da je odprtje pomembno, saj gre za to, da zaslužijo sredstva za življenje. Pomembni so poleg tega tudi nadzor in sankcije v primeru nespoštovanja sprejetih ukrepov, je še dejal.

Za necepljene bo še naprej veljalo zaprtje javnega življenja

Nehammer je izpostavil tudi pomen skupnega in odločnega boja proti novemu koronavirusu, s cepljenjem proti covidu-19 pa se je mogoče, kot je dejal, izogniti novim zaprtjem javnega življenja. Podprl je tudi stališče ministra za zdravje Wolfganga Mücksteina, ki se je zavzel, da bi dodatne omejitve za necepljene še naprej veljale tudi po koncu zaprtja javnega življenja.

Avstrijski minister za zdravje sicer tudi zagovarja stališče, da lahko posamezne zvezne države sprejmejo lastne rešitve za zajezitev okužb z novim koronavirusom.

Predsednik avstrijske gospodarske zbornice Harald Mahrer na drugi strani meni, da bi moralo po koncu zaprtja javnega življenja namesto previdnega odpiranja slediti "odprtje za vse panoge".

Odločitev o novih protikoronskih ukrepih v Avstriji naj bi sprejeli v sredo na srečanju med avstrijsko vlado ter deželnimi glavarji posameznih avstrijskih dežel.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.12.2021 ob 19:12 rgf v4 gost

      😅😂🤣

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.12.2021 ob 19:14 Fino nej gost

      Zdravi nikam? So zdravi postali problem? Delajo lejko? Čeke morejo plačati? Se pravi sprejmete njihov denar? Sprejemate pomoč od neceplenega medicinskega osebja?

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.12.2021 ob 19:16 Js gost

        Ve cepleni tudi kažejo potrdila ko norci pa maske majo gor do oči.. Pa še 3 m razdalje ponavadi majo.vpa to ne svoboda

        12 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.12.2021 ob 21:28 gost

      Tega sploh ne razumem,kaj hočejo Avstrijci doseči s tem?!?! Koga ogroža zdrav necepljen človek???Meni nič ni jasno tukaj!!

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.12.2021 ob 23:05 Busybee gost

      Zdrav necepljen človek je zdrav samo dokler se ne okuži tak da ne bluzi neka na pamet. In ko se okuži trosi okužbo naokrog. Avstrijci delujejo preventivno in ne minuto pred dvanajsto kot so to počeli drugi. Pa lep pozdrav anticepilkar

      7 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2022 ob 15:12 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.