https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Varna hiša Pomurja - zavetje za žrtve nasilja

11.12.2021 ob 6:05  

V okviru projekta Pomurske novice, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo vam predstavljamo Varno hišo Pomurja.

Varna hiša je stanovanjska hiša, ki predstavlja varen prostor, kamor se lahko pred nasiljem (psihičnim, fizičnim, spolnim, ekonomskim) odmaknejo ženske z ali brez otrok.

Čeprav se na zunaj prav nič ne razlikuje od ostalih družinskih hiš, jo od njih loči bistvena značilnost – v varni hiši je z raznimi ukrepi v največji možni meri poskrbljeno za varnost stanovalk in njihovih otrok, med drugim tudi s tajnostjo lokacije.

V Pomurju deluje Varna hiša Pomurja, v kateri je na voljo 5 sob s skupno 15 posteljami. Ženske in otroci lahko ostanejo v naši hiši največ eno leto. Vključitev v program je prostovoljna, prav tako izstop iz programa.

Že od leta 2002 program v Pomurju izvaja Društvo varnega zavetja Pomurja. S programom ženskam in otrokom, ki doživljajo kakršno koli obliko nasilja nudijo možnost takojšnjega umika v varno bivalno okolje, obenem pa tudi strokovno pomoč ob urejanju življenja brez nasilja.

Program tako nudi tudi psihosocialno pomoč, pomoč pri opolnomočenju, zagovorništvo, svetovanje, pomoč pri urejanju pravnih in materialnih težav, pomoč pri urejanju stanovanjskega vprašanja, pomoč pri vzpostavitvi nove socialne mreže, pomoč pri reševanju eksistencialnih vprašanj ter pomoč pri vzgoji otrok, ki imajo težave v odraščanju.

Društvo ob tem sodeluje s Centri za socialno delo v Pomurju in drugod po Sloveniji, s policijo, sodišči, šolo, vrtcem, zdravstveno organizacijo in drugimi nevladnimi organizacijami.

Poleg nudenja pomoči žrtvam nasilja delujejo tudi izobraževalno in preventivno. Javnost tako informirajo o varni hiši in problemih nasilja v družini. Organizirajo pa tudi različne strokovne posvete ter okrogle mize na temo nasilja v družini.

Če čutite, da ste žrtev nasilja, se lahko na Varno hišo Pomurja obrnete tudi vi. Pokličete jih lahko vsak delavnik od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro na telefonsko številko 02 58 48 390 ali na mobilni telefon 031 44 22 00. Ponoči, med vikendi in prazniki pa so za nujne primere dosegljivi na interventni številki 113.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:02 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.