https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Ponudite pomoč starejšim pri odstranjevanju snega

09.12.2021 ob 11:30  

Čiščenje snega predstavlja posebno obremenitev za starejše in bolne ljudi.

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Sneg je pobelil večino krajev po državi. Tudi naše prelepo Prekmurje je odeto z belo obleko. Ker je snega kar precej vam ponujamo idejo, kako se razgibati in hkrati narediti dobro delo.

Za mnogo starejših in bolnih ljudi predstavlja čiščenje snega hudo obremenitev. Ta obremenitev je tudi težka za srčne bolnike, za srčni sistem in ožilje.

Zato vam ponujamo idejo, da danes v svoji soseski pomagate starejšim ljudem in ljudem, za katere veste, da te količine snega ne morejo očistiti sami. Tako boste naredili dobro delo in se hkrati malo še razgibali.

Ob tem boste omogočili pomoči potrebnim ljudem, da lahko stopijo ven, ter pridejo tudi do nujnih potrebščin, če jih bodo potrebovali. Hkrati pa boste omogočili, da bo v prihodnjih dneh manj padcev, manj izvinov ter zlomov kosti ter obiskov urgentnih centov. V skrajnem primeru pa jih zaradi možnosti kakih padcev lahko povprašate, kaj potrebujejo iz trgovine ali pa jim to tudi dostavite ali jih celo pospremite ali zapeljete.

Vendar se lotite čiščenja snega pravilno, da ne bodo tudi posledice v obliki bolečin zelo hitro tu. Za odstranjevanje snega z dovoza ali parkirišča se morate ustrezno obleči in obuti. Oblačila naj bodo topla, na glavi imejte kapo, na rokah rokavice, na nogah pa nepremočljive čevlje. Ko stopite iz hiše sledi razgibavanje, s katerim boste ogreli mišice in zmanjšali tveganje za poškodbe.

Pri kidanju je tudi ključno, da breme ne nosi hrbet, temveč naj ga nosijo noge, torej kolena. Naj ne prihaja do upognjenosti v hrbtu, ampak v kolenih. Prav tako snega ne nosimo, ampak raje potiskamo pred seboj.  Če se med delom močno zadihate, prekinite z delom, prav tako, če začutite bolečino v kolenih ali hrbtenici. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.12.2021 ob 19:00 gost

      Jas o tem čiščenju snega mislim da je spet presenetil darsovce. Že teden dni se je govorilo o snegu ampak vseeno je plužne službe presenetil. Isto kot božiček preseneti tiste keri verjamejo v njega da obstaja.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.12.2021 ob 19:03 gost

        Lahko ste radi ,da Pomurje ima končno belo podlago,čiščenje snega pa nas itak ne zanima, važno da ssmo na toplet in dobro plačani.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 16:10 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.