https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Policisti letos zasegli že skoraj 200 vozil

10.12.2021 ob 6:05  

Včeraj so pomurski policisti zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli tri osebne avtomobile. Na območju PU Murska Sobota so jih tako letos zasegli že skupno 197.

Policisti so največkrat vozila zasegli na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP), s katerim so voznika motornega vozila zalotili pri storitvi hujšega prekrška, kot so vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vožnja v času izvajanja ukrepa sankcije prepovedi vožnje motornega vozila določene vrste ali kategorije in na podlagi Zakona o prekrških (zp-1), pri čemer izhaja nevarnost za druge udeležence v cestnem prometu predvsem iz vozila.

Na območju PU Murska Sobota je bilo v letošnjem letu, do 7. decembra 2021, zaseženih 197 (lani 162) motornih vozil od tega po določilih ZPrCP 189 (lani 153) in po določilih ZP-1 8 (lani 9).

Veliko voznikov z neveljavnim vozniškim dovoljenjem

Policisti ugotavljajo, da so kršitelji v večini primerov stari znanci Policije, ki ne upoštevajo cestnoprometnih predpisov in se vozijo brez veljavnega vozniške dovoljenja.

V zadnjem času se srečujejo z vozniki motornih vozil, katerim je pogoj za podaljšanje kategorije v katero spada vozilo, ki ga vozi, program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov ali opravljen zdravniški pregled.

Poudarjajo, da je tako vozniško dovoljenje neveljavno in je pogoj za zaseg motornega vozila. Policisti zato opozarjamo udeležence v cestnem prometu, da pregledajo veljavnost svojih vozniških dovoljenj in pravočasno opravijo podaljšanje le tega.

Vozilo se lahko vrne, uniči ali proda

Vsa zasežena vozila, katera so bila na kraju zalotitve zasežena se hranijo pri pogodbenemu izvršitelju. Izvršitelj hrani vozila v zato primernih prostorih do odločitve sodišča. Po odločitvi sodišča se vozilo lahko vrne, seveda je to odvisno od predkaznovanosti storilca prekrška in teže storjenega prekrška ali se sodišče odloči za uničenje, če je vozilo brez tržne vrednosti oziroma ni tehnično brezhibno.

Prav tako ima možnost, da se sodišče odloči za prodajo vozila. Pri tem storilca prekrška še zraven globe, katero prejmejo za storjene prekrške, bremenijo še stroški postopka prevoza vozila v hrambo ter hramba vozila od trenutka zasega do končne odločitve sodišča.

Kljub povečanju števila zaseženih motornih vozil je še vedno veliko vzornih voznikov, ki spoštujejo cestno prometne predpise.

*Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.12.2021 ob 8:17 gost

      Komi idejo tej avteki kere si policija vzeme. Ge bi ednuga imel. Ka bi se v Gorice vozu v mojo zidanico. Kabi se z mojimi prijatelji družo.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2022 ob 15:23 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.