https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Čas je za sneženega moža

09.12.2021 ob 17:30  

Zimo vsi, tako otroci kot starejši, povezujemo s snegom, valjenjem velikih kep in izdelovanjem simpatičnih snežakov s klobukom in metlo v roki. Sneženi možje so zaščitni znak zime in skoraj ga ni vrta, kjer ne bi kraljeval ta mrzli mož. 

Končno smo dobili nekaj snega, ki so se ga razveselili predvsem otroci. Idej za igre na snegu je veliko: od najbolj osnovnega kepanja, delanja angelčkov, sankanja, smučanja, pa do izdelave snežaka, čemur se bomo tudi posvetili.

Snežaka bomo lažje naredili, če je sneg bolj moker, kot pa če je suh, saj se suh sneg ne sprime dobro skupaj. Izdelava snežaka je lahko velik družinski dogodek, h kateremu prispevajo vsi družinski člani. Mlajši otroci namreč vseeno rabijo nekaj pomoči.

Najdite ustrezno lokacijo

Da bo vaš sneženi mož zdržal čim dlje, ga postavite v senčen konec in na ravno podlago. Obrnite ga stran od sončne svetlobe, saj bo le na ta način njegov »obraz« dalj časa obdržal pravo obliko. 

Ne pozabite na strukturo

Svojemu snežaku poskusite najti pravo razmerje glede velikosti snežnih kep. Najboljše je razmerje 3-2-1, pri čemer je spodnja kepa največja.

Valjenje velikih kep snega je težje, kot se sprva sliši. Začnite z izdelavo kar se da velike snežne kepe, ki jo še lahko oblikujete z rokami. Nato jo položite na tla in jo valite toliko časa, dokler ne dosežete prave velikosti. 

Bodite kreativni z dekoracijo

Če je izdelava snežaka klasično opravilo, to ne pomeni, da ga morate tudi okrasiti na klasičen način. Nataknite mu smešno pokrivalo, grd božični pulover, roza spodnjice ali kakšen drug rekvizit, s katerim se bo vaš snežak ločil od ostalih.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.12.2021 ob 17:03 gost

      Najlepšega snežaka so naredili vladni hlapci,,, janusi groznumi,,, pred državnim zboru.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.