https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vlaganje v mlade je naložba v prihodnost

10.12.2021 ob 12:50  

Včeraj, 9. decembra, so Lendavo obiskali predstavniki urada predsednika madžarske vlade, odgovorni za mlade, državna podsekretarka Zsófia Rácz, vodja sektorja za mlade Gergely Mohay in Dénes András Nagy iz sekretariata državnega podsekretarja za mlade. Madžarsko delegacijo, ki jo je v mestni hiši sprejel župan Občine Lendava Janez Magyar, je spremljal tudi veleposlanik Madžarske v Republiki Sloveniji Andor Ferenc Dávid.

Župan Janez Magyar je ob tej priložnosti predstavil ukrepe in vspodbude, ki jih Občina Lendava namenja mladim in mladim družinam, od denarne pomoči ob rojstvu otroka, pomoči pri reševanju stanovanjske problematike mladih, vlaganj v vzgojno-izobraževalne zavode, pa vse do sofinanciranj mladinskih programov in projektov, enkratnih denarnih nagrad za izjemne dosežke dijakov in študentov ter financiranja počitniškega dela.

"V svojem mandatu posebno pozornost namenjam mladim družinam in mladim, ki so naša prihodnost. Veliko ukrepov in aktivnosti občina usmerja v to, da bi za mlade ustvarili vzpodbudno okolje in jih zadržali oziroma privabili v našo občino. Občina tako v prihodnjem letu načrtuje dvig denarne pomoči ob rojstvu otroka na tisoč evrov. Sredstva za počitniško delo naših dijakov in študentov smo v preteklem letu podvojili s 30 na 60 tisoč evrov, letos pa so lahko mladi prvič opravljali počitniško delu tudi v gospodarstvu. Lansko leto smo v Lendavi prvič nagradili tudi tiste dijake in študente, ki dosegajo izjemne dosežke na različnih področjih. Za to smo tako v lanskem kot v letošnjem letu namenilo po 30 tisoč evrov,” je povedal župan.

Nove priložnosti za mlade pri reševanju stanovanjskega problema

Letos je občina Stanovanjskemu skladu RS letos prodala zemljišča, na katerih bo Sklad gradil nova javna najemna stanovanja v Lendavi. Mladim je prav tako namenjen pilotni projekt Hiše za mlade družine, ki jim bo omogočil nakup montažne hiše za 50 tisoč evrov. Letos je bil potrejen tudi nov občinski odlok o pomoči mladim in mladim družinam pri reševanju prvega stanovanjskega problema v Občini Lendava, s katerim želi občina privabiti mlade in mlade družine k nakupu občinskih stavbnih zemljišč in stanovanjskih objektov. Septembra je občina objavila še javni razpis za enkratno subvencioniranje komunalnega prispevka za mlade pri gradnji novih in obnovi ali rekonstrukciji obstoječih stanovanjskih objektov.

Sofinanciranje opreme in prenove objektov za osnovno šolstvo in vrtec

Občina vsako leto sofinancira opremo in prenove objektov za osnovno šolstvo in vrtec, za kar je letos namenila več kot 90 tisoč evrov. Pred kratkim se je začela gradnja novega prizidka k objektu Dvojezične osnovne šole I Lendava, za kar je občina pridobila nekaj več kot milijon evrov sredstev Ministrstva za izobraževanje. Pripravlja se tudi dokumentacija za novo vrtčevsko enoto v prostorih stare šole v Čentibi, načrtuje pa se tudi rekonstrukcija in širitev obstoječih enot v Genterovcih in Gaberju. Poleg tega pa občina v vzgojno-izobraževalnim zavodih vzpodbuja izvajanje novih dejavnosti; tako bo še v letošnjem letu zagotovila sredstva za nabavo dveh mini robotov, ki jih bodo v DOŠ I Lendava uporabljali pri krožku robotike.

Občina zelene prihodnosti

Župan Janez Magyar je madžarski delegaciji prestavil tudi ključne razvojne projekte občine, s katerimi sledi razvojni strategiji in viziji, da postane občina zelene prihodnosti in visoke kakovosti bivanja; to so večnamenska športna dvorana s plavalnim bazenom, gondola in restavracija v sklopu projekta Nad mestom Lendava do stolpa Vinarium in mednarodni kulturni center. Ti projekti tudi za mlade predstavljajo nove priložnosti, tako pri zaposlovanju kot tudi pri kakovostnem preživljanju prostega časa.

Vlaganje v mlade je naložba v prihodnost

Zsófia Rácz, državna podsekretarka iz urada predsednika madžarske vlade odgovorna za mlade, je na srečanju poudarila, da vlaganja v mlade ne predstavljajo stroškov, temveč so naložba v prihodnost. Na srečanju v mestni hiši je predstavila nekaj projektov madžarske vlade in možnosti za črpanje sofinancerskih sredstev. Prva taka priložnost za mladinske organizacije bi naj bila že v začetku prihodnjega leta.

Delovno srečanje pomeni pomembne premik pri vzpostavljano prijateljih vezi in sodelovanja na področju mladinske politike.

Foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.12.2021 ob 14:16 gost

      Najboukše ka se Lendava prikluči vougron porabski Slovenci pa Sloveniji.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.12.2021 ob 15:11 Karel K. gost

        To bi bila rešitev za Slovenijo, da se reši Madžarske nadvlade. Saj kot tudi ta prispevek in to srečanje dokazuje, je Slovenija protektorat Madžarske, kjer Orbanovi jurišniki in domači madžarski lakaji opravljajo opravila za popolno aneksijo Prekmurja k Madžarski. Zato bi bilo dobro, da se dogovorilo in ta madžarski del ob meji prepustimo madžarom mi pa dobimo Porabje z Monoštrom vred.

        8 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.12.2021 ob 15:02 gost

      Ja, ga izšolaš, napraviš iz njega strokovnjaka, potem ti pa pobegne v tujino. Davkoplačealci pa plačamo njegovo šolanje.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.12.2021 ob 15:29 gost

        Ne bo pobegnil, če mu daš delo, primerno plačo in mu dovoliš misliti s svojo glavo. Ne pa da ga s svojo diktatorsko politiko, ko lahko le dela tako kot je tebi po volji naženeš v tujino, da ti tujina potem pravi, da si tako lep sposoben, da si demokrat, samo da oni dobijo sposoben kader in se razvijajo. Ta banda slovenska politična in njej podrejena strokovna pa ostaja doma na oblasti in uničuje drž

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.12.2021 ob 16:19 gost

      Karči san mislo ka si betežen , fala Bogu vijdin ka si zdrav , pa ka boš še naprej piso neumnosti in nebuloze, živi ti nan še sto let , mi se prav sladko smejemo ob tvojih neumostih .

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.12.2021 ob 16:39 gost

      E, moj roraš Karči , strahove vidiš tan ge jih nega , to ka je pa ov kot zgleda brez formalno-pravne izobrazbe sodeloval v stotinah sodbaj , to pa ne omeniš , in ti si kao nekši demokrat , v rit te je lejko sran , rejsan .

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.12.2021 ob 16:58 Karel K. gost

      Dragi moj Karči, jaz sem o tem človeku že pisal ljudem kateri nosijo funkcije slovenskega pravosodja in sem jih na to opozoril kaj nima in kakšne grehe ima v preteklosti. Tij boš meni solil pamet, seveda te je lahko sram v tvoje prazno podstrešje.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.12.2021 ob 18:02 gost

      Karel, do zdaj sem te kolko tolko spoštoval pa cenil, ker si bil proti Dfju, zdaj ko bi pa nas Lendavčane dal kar na Madžarsko pa si se mi zasral do konca. Tudi v Lendavi nas je kar nekaj zavednih slovencev, ki niti slišat nočemo za madžarsko ne da bi se še priključili tja. Tudi večina madžarov v Lendavski občini si tega ne želi. Za z+to te zdaj steram v kurac pa idi ti v tri pičke mile materine na madžarsko živet prokleti njilaš prefukani marš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.12.2021 ob 20:18 Karel K. gost

        Ti mene še naprej spoštuj in jemlji resno. Jaz dobro vem, da vas je v Lendavi mnogo slovencev in to domoljubnih. Vem tudi, da niso vsi madžari za Orbanov "anyaorszag". Vse to že dolgo poznam, saj se bil prej aktivno vključen v reševanje tega problema. Bil sem pobudnik izločitve treh slovenskih vasi iz manjšinskega območja Ivanjševci, Lončarovci, Berkovci in sem uspel in mi tega Madžari nikoli ne bodo oprostili. Mnogi madžari v bližini več od tega časa ne bovorijo z mano. Tudi vi Lendavčani boste morali postati malo bolj aktivni in prepoznavni, da ne bomo slišali samo tiste madžare, kateri bi radi ne samo Lendavo ampak celo prekmurje priključili k Madžarski. Vse skupaj izpade, kot da tam ni Slovencev. Zdaj pa kot izgleda, ko Janša to negotovost s prijateljevanjem z Orbanom povečuje mnogi volite Janšo in mu pritrjujete, ne da bi se temu uprli. Torej se rajši ti in tisti zavedni slovenci zbudite in ukrepajte, ne pa da mene žalite in me gonite v prvotno domovino. Upam, da boš toliko olikan in se mi boš za to svoje pisanje, upam v afektu, opravičil na tem portalu ali pa osebno. Lendava je in bo v Sloveniji. Ko bo janša odšel s poliitčnega prizorišča in bo v Sloveniji vladala neka umsko uravnovešena nova poliitčna elita, se bo to uredilo in bo madžarska manjšina imela svoje pravice do jezika nikakor pa ne dvojnih in zahtev po odhodu iz Slovenije. Zakaj madžari tega, kar počno v Sloveniji ne morejo početi v Avstriji, na Slovaškem, niti v Romuniji ne, kjer jih je največ. Zato, ker tam ni Janše kateri bi prodal državo, samo da bi on imel osebne koristi in njegovi klečeplazniki.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.12.2021 ob 20:40 gost

      No karl potem pa vzamem nazaj, tiste žaljivke samo ne priklučuj nas več k madžarski, ker tega si več kot 90 procentov Lendavčanov ne želi, tudi Ferenc Horvath je v Lendavi zelo nepriljubljen.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.12.2021 ob 21:15 Karel K. gost

        Sprejeto! Če ta podatek 90 procentov drži, potem pa se oglasite in te Horvate stisnite v kot, ne pa da je teh 10 odstotkov glasnejših kot vas 90 odstotkov. In teh 10 odstotkov ima toliko moči, da prodaja Lendavo Mdžarom, ne pa da bi se orientirali na zahod. Torej je vseeno podatek 90 odstotkov malo vprašljiv, saj Madžari ne prinašajo razvoja ampak je to le propagandni razvoj. Ko bo denarja zmanjkalo na madžarskem za to nacionalistično propagando pa boste ostali brez vsega. Enkrat je Lendava že zaradi takšnega političnega sistema financiranja razvoja oplela.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.12.2021 ob 21:18 gost

      Tudi nogometni klun Nk Nafta je okupiran z strani madžarov ki imajo v lasti klub. Nogometne tekme naftašev nas zato bojkotira večina Lendavčanov tak da imajo na tekmah le še 100 gledalcev.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.