https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurske šole prejemnice nagrad za najboljše mednarodne projekte

12.12.2021 ob 6:00  

V torek, 7. decembra 2021, so v Ljubljani virtualno podelili nacionalna priznanja za najbolj izstopajoče mednarodne projekte v programih Erasmus+ in eTwinning ter evropske nagrade za inovativno poučevanje za leto 2021. Nagrade že 16 let podeljuje Center za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport. Med nagrajenci so tudi tri izobraževalne institucije iz Pomurske regije. 

CMEPIUS z jabolki kakovosti nagrajuje zgodbe o uspehu, primere odličnih praks mednarodnega sodelovanja v programu Erasmus+. Pri najboljših iščejo odličnost, profesionalni razvoj izobraževalcev, medsektorsko povezovanje ter pozitivne učinke na ravni učitelja, učenca in izobraževalne institucije. Nekateri nagrajeni projekti izkazujejo učinek tudi na sistem izobraževanja, prav vsi pa izstopajo v svojih mednarodno pisanih zgodbah.

Zlati kabel dobijo izjemni projekti v okviru pobude eTwinning. Izzivi zadnjih let, so pokazali, kako pomemben mehanizem je lahko mednarodno sodelovanje za krepitev digitalnih kompetenc pedagoškega in strokovnega osebja za poučevanje in sodelovanje na daljavo. 

Letos so prvič podelili tudi evropsko nagrado za inovativno poučevanje, ki jo je uvedla Evropska komisija. Namen nagrade je predstavitev dosežkov učiteljev in šol ter omogočanje večje prepoznavnosti njihovega dela, spodbujanje izjemnih praks učenja in poučevanja, medsebojnega učenja in izmenjava dobrih praks ter prepoznavanje doprinosa, ki ga ima sodelovanje v programu Erasmus+ za učitelje. Letošnja tamtika je bilo učenje na daljavo in kombinirano učenje. 

Med nagrajenci so bile tudi tri izobraževalne institucije iz Pomurja. Nagrado zlati kabel sta prejeli Osnovna šola Gornja Radgona, za projekt »Frühling kommt bald!« v starostni skupini od 7 do 11 let in Osnovna šola in vrtec Apače, za projekt »Lesen m@cht Spass«, v starostni skupini od 12 do 15 let. Prejemnica evropske nagrade za inovativno poučevanje pa je prejela Osnovna šola Prežihovega Voranca Bistrica, za projekt »Razvijanje socialnih kompetenc otrok z zgodnjim učenjem tujega jezika«, v kategoriji predšolska vzgoja in izobraževanje.

Vir in Foto: CMEPIUS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:58 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.