https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Župan podelil priznanja za prostovoljstvo

10.12.2021 ob 15:00  

Župan Občine Gornja Radgona Stanislav Rojko je 6. decembra 2021, v sejni sobi Občine Gornja Radgona, en dan po Mednarodnem dnevu prostovoljstva, sprejel vse prejemnike priznanj naj prostovoljec v Občini Gornja Radgona in prejemnike priznanj prostovoljec v okviru projekta "Prostofer". 

Občina Gornja Radgona je na podlagi izvedenega Javnega natečaja za podelitev priznanj župana na področju prostovoljstva v Občini Gornja Radgona v letu 2020/2021 izvedla podelitev priznanj. 

Prejemniki priznanj Naj prostovoljec 

Monika Vogrinec je prostovoljka na področju gasilstva, mladine in rdečega križa. Najobširnejši del prostovoljnega dela opravlja na področju gasilstva in dela z mladino. Njen prostovoljni prispevek je bil vodenje mladinskega tabora GZ Gornja Radgona, štirikrat tedensko je ustvarjala simbiozo podmladka in mladim podarjala svoje znanje gasilstva. Kot predsednica Mladinskega društva Vitez Negova prispeva k organizaciji prireditev, delavnic in druženj, prav tako je članica ekipe prve pomoči Rdečega križa Gornja Radgona. 

Prostovoljec Aleš Kolmančič prisostvuje na vseh gasilskih prireditvah in se redno udeležuje vseh delovnih akcij, usposabljanj ter dela z mlajšimi gasilci. S svojim delom, strokovnostjo, ponosom in energijo je vzgled vsakega gasilca, ki daje zagon celotni ekipi operative ter vpliva na boljše počutje.

V društvu Karitas deluje kot prostovoljka Elizabeta Lesjak, ki nudi pomoč in oporo stanovalcem Doma starejših občanov Gornja Radgona. Prostovoljka izpolnjuje svoje poslanstvo in želje stanovalcev po ohranjanju stika s cerkvijo in vero, vodi tedenske molitvene ure in sodelovanje pri izvedbi svetih maš v Domu starejših občanov Gornja Radgona. V času covida je njena pomoč v domu postala še močnejša in pomembnejša saj spodbuja stanovalce doma, da je življenje podarjeno in da je smisel življenja živeti polno življenje.

Jakob Zorko je gospodar Lovske družine Gornja Radgona, vodja revirja. V letu 2021 je od Lovske zveze Slovenije prejel jubilejni znak za 40 let članstva in za posebne dosežke. Prostovoljec ima v Lovski družini Gornja Radgona opravljenih največ izpitov in je najpomembnejši član Lovske družine ter mentor drugim lovcem. Opišemo ga lahko kot človeka, ki je po srcu lovec in živi za lov in naravo. Prav tako je član AMD Gornja Radgona, Kinološkega društva in Društva vinogradnikov Radgonsko-kapelskih goric. Prostovoljec je že mnoga leta na razpolago ob prometnih nesrečah, ki poskrbi za povoženo divjad prav tako pa svoje znanje prenaša na mlajše lovske tovariše.

Prejemniki priznanj so tudi prostovoljci v okviru projekta "Prostofer"

Župan je priznanja ob Dnevu prostovoljstva podelil tudi prostovoljcem, ki izvajajo prevoze v okviru projekta »Prostofer«, saj v svojem prostem času nadvse pomagajo predvsem starostnikom naše občine, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke ter slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Dobitniki priznanj - šoferji prostoferji so tako letos skupaj opravili več kot 40 prevozov. Prejemniki priznanja so: Bac Stanko, Fridau Milan, Kniplič Stanko, Kreft Karel, Tabaler Dušan, Vrabelj Daniel in Černčec Maksimiljan.

Vir in Foto: Občina Gornja Radgona

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.12.2021 ob 16:47 gost

      Drugi se naj držijo rida maske razdalje Itd občinskim svetnikom pa en drek za ukrepe.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.