https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Izteklo se je tritedensko zaprtje, a ne povsod

12.12.2021 ob 8:00  

V Avstriji se je končalo tritedensko strogo zaprtje javnega življenja, ki je veljalo tudi za cepljene proti covidu-19 in prebolevnike. Zaprtje se je sicer izteklo, a so se posamezne zvezne dežele odločile, da bo ponovno odpiranje postopno ali da bodo z njim celo še malo počakale.

Aktualni epidemiološki podatki še vedno niso dobri in intenzivni oddelki avstrijskih bolnišnic zaenkrat ostajajo polni. Ne glede na to so se v deželah Gradiščanska, Tirolska in Predarlsko odločili, da bo od danes naprej v pretežni meri znova odprto vse, od trgovin, lokalov in hotelov do storitvenih dejavnosti in športa, poroča STA.

Na avstrijskem Koroškem, Štajerskem, Solnograškem in v Spodnji Avstriji so medtem izbrali scenarij, po katerem bodo z odprtjem gostinskih lokalov in prenočitvenih objektov počakali do petka, na Dunaju pa še malo dlje, do prihodnjega ponedeljka. V Zgornji Avstriji so splošno zaprtje podaljšali do petka, nato pa se bo odprlo vse.

V notranjih prostorih so sicer v Avstriji od sobote naprej dovoljeni množični dogodki z do 2.000 udeleženci, a le ob določenih sediščih, spoštovanju pogoja PC in uporabi zaščitnih mask tipa FFP2. Pogoj PC in maske FFP2 so obvezni tudi v muzejih in za obisk razstav. Na prireditvah na prostem je dovoljenih do 4.000 obiskovalcev. Gostinski lokali so lahko odprti do najkasneje 23. ure, nočni klubi ostajajo zaprti. Tudi na področju športa je obvezen pogoj PC, zaščitne maske pa niso obvezne zgolj pri neposrednem izvajanju športnih aktivnosti.

Zaprtje za tiste, ki se proti covidu-19 niso cepili in ga tudi niso preboleli, se medtem nadaljuje. Bo pa cepljenje proti covidu-19 od februarja v Avstriji obvezno.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.12.2021 ob 8:39 gost

      Avstrija je bil zapta ampak zdaj bodo odprti kot se spodobi. Slovenija pa je kao odprta v resnici pa je zaprta bolj kot cela Evropa skupaj. Sploh se neve kaj se sm kaj se nsme in to konstantno že 2 leti. V enem mestu lahko sereš v drugem mestu ne smeš srati. Danes greš lahko kamor koli ob poldne pride odlok da ne smeš nikamor. In to je drkkanje Slovencev v glavo z strani bone debilne vlade nesposobne. Kera se raje ukvarja vesčas tega posranega kovid časa šarma sabo. Kako kadrovati, lagati, krasti in podjebavati Slovence.

      16 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2021 ob 9:07 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Pa žijvi tan,pá jin je putegnu düjšu njih kaplar,Hitler,domovine sin,nemreju brez toga,taborišča,sicer pa ,oni so raztrosili beteg vse naukouli,prokleti nacisti,Haimatdienst nacistični .

        13 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2021 ob 14:57 kilonja gost

        haha, če bi mi zdaj za 3 tednne zaprli bi se vam levakom spet zmešalo, že tako ste zmešani. Ko pa AVstrijci zaprejo za 3 tedne je pa potem to dobro..ne vem no, V Nemčiji, v Avstriji, na Nizozemskem stadionu prazni..pri nas pa daleč od tega..in ti o tem da smo mi " kao " odprti...debeli, mi smo odprti, ti pa ostaja zaprt, v svojem malem levuharskem stanovanju in s svojo balkansko mentaliteto. Že dolgo nisi hvalil Orbana, ki je sicer vse samo človek ne za vas posrane levake, homiće.

        1 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.12.2021 ob 8:57 gost

      PIŠITE RAJE O 100.000 PROTESTNIKOV NA DUNAJU IN O DESET TISOČIH PROTESTNIKOV V DRUGI AVSTRIJSKIH MESTIH. JE TO ZA VAS PREPOVEDANO PISANJE? IMATE CENZURO PISANJA? ALI STE SAMI ŽE PO NARAVI TAKŠNI, DA LAŽETE LJUDEM IN NE PIŠETE RESNICE? PA TE PREKLETE REKLAME ŽE ENKRAT SKINITE, KER JE TO BEDASTO IN OVIRA PREGLED NAD VSEM NAPISANIM.

      21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2021 ob 9:26 Ja gost

        Vse maš praf. V Avstriji je vse inači kak se prinas gučij. Itak pa vidiš ka vsi eno isto pišejo štere koli novice čitaš.

        16 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.12.2021 ob 9:26 gost

      Na Dunaju je protestiralo 35000 ljudi naspram 2.000.000 prebivalcev.Totalna NULA. med temi 35000 je še par tisoč Yugovićev ki so prišli prodajat ZIJALA. Tebe pa JE POTREBNO podjebavat v tvojo pokvarjeno debilno ,prazno glavo.Saj za drugo itak nisi.

      7 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2021 ob 9:34 Resno gost

        Zijala bi paso ti. Zgleda ka sploj ne veš zakoj so bili protesti.malo idi nekam kaš kaj vido to ka na pomurcu komentiraš neje glij živlenski dosežek .

        13 5 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.12.2021 ob 9:33 gost

      Govedo levo zavedeno

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2021 ob 9:50 gost

        ZNATE JANŠISTI ŠE KAJ DRUGEGA KOT ŽALITI? VERJETNO NE, KER JE VAŠ DOMET KONČANA OSNOVNA ŠOLA IN POKVARJENOST ŽE OD ROJSTVA. NAPAČNA VZGOJA IN NE NAJBOL BRIHTNA GLAVA.

        15 9 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.12.2021 ob 10:14 Busybee gost

      Noben te ne prebavlja torej smo vsi janšisti?? Bedak

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2021 ob 11:15 gost

        TI SI DOKAZANO VELIKI JANŠIST. V KOMENTARJU SEM PA NAPISAL DEJSTVA. ČE ZAVEDENI JANŠISTI MISLITE, DA V AVSTRIJI IN V NEMČIJI NI VELIKI PROTESTOV PROTI KORONA UKREPOM, SE ZELO MOTITE. SAMO VAŠI MEDIJI O TEM NE SMEJO POROČATI. NI V AVSTRIJI VSE TAKO KOT MEDIJI LAŽEJO.

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.12.2021 ob 12:55 gost

        BUSYBEE, S PLEBISCITOM, S SAMOSTOJNO DRŽAVO, S KORONO SO VAS NATEGNILI. VI PA ŠE VEDNO VERJAMETE EM LJUDEM, KI SO VAS ŽE TRIKRAT NATEGNILI. ŠE OSEL GRE SAMO ENKRAT NA LED, VI PA ŽE TRETJIČ IN ŠE BOSTE ŠLI ČETRTIČ IN PETIČ. KAJ JE Z VAMI NAROBE? VAM JE BOG IZ PRAZNE VREČE PAMET DELIL????

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.02.2022 ob 16:05 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.