https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Dve knjigi, ki ju priporočamo v branje

24.12.2021 ob 6:05  

V okviru projekta Pomurske novice v branje znova priporočamo nekaj knjig. Tokrat smo se odločili, da izberemo po eno knjigo od domačega avtorja in eno od tujega avtorja. Obe pa sta kar idealni za branje v dolgih zimskih popoldnevih in nočeh.


Jojo Moyes: Ob tebi

Gre za romantično dramo, ki jo je napisala Jojo Moyes. Po njej so posneli tudi čustveno zgodbo, ki ste si jo lahko ogledali v filmu »Me Before You«. Osrčje zgodbe tvorita Will Taylor, mlad športni bogataš, ki ga je usodna nesreča za vedno prikovala na invalidski stol ter in njegova negovalka Louisa »Lou« Clark. Gre za dekle iz nižjega angleškega družbenega razreda, ki sprejme delo v bližnji graščini, kjer postane skrbnica in spremljevalka mladega bogatega bankirja. A njen siceršnji nalezljivi optimizem se znajde pred preizkušnjo, ko sprejme delo, saj je mlad bankir, po nesreči postal ciničen in se je vdal v usodo ter izgubil tudi voljo do življenja. Will jo tako spravlja ob pamet s svojo nejevoljo, a si je zadala, da mu s svojimi prismojenimi dogodivščinami s časom omehča srce. Skupno se tako podata na vrsto dogodivščin, kar med njima splete nepričakovana romantična čustva in spremeni njuni življenji. Saj se je Will med drugim odločil, da vztraja, kot je obljubil svojim staršem le še v šest mesecev, kljub temu, da se je Lou odločila, da mu pokaže, da je vredno živeti. Roman, ki vam pokaže to, da najdemo lahko ljubezen tam, kjer smo jo najmanj pričakovali ter vam več ne pusti, da srce ne bi zadrhtelo ob koncu zgodbe. Vse to je vodilo seveda v to, da je avtorica te knjižne uspešnice zajela to knjigo v trilogijo. Na knjižnih policah namreč najdete nadaljevanje te svetovne uspešnice. Saj gre za eno najlepših ljubezenskih zgodb zadnjih let. Avtorica Jojo Moyes je tako napisala še romana "Brez tebe" ter "Samo jaz". V njiju avtorica nadaljuje zgodbo mlade Louise Clark, ki se ji po izgubi Willa življenje obrne na glavo.

Urško Klakočar Zupančič: Gretin greh, Naj se Bog usmili njene duše

Knjiga Gretin greh, je en najbolj izposojenih romanov v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. Avtorica je svoj literarni prvenec postavila v čas 17. stoletja, v čas okrog leta 1635. Bralec se tako znajde v zgodovinskem romanu, v Sevnici, v kraju, kjer je avtorica odraščala. Sevnica pa je takrat nosila ime Lichtenwald na Spodnjem Štajerskem. Ob tem pa je bilo preganjanje čarovnic še v polnem razmahu. Gre za zgodbo ženske, ki je živela v napačnem času. Ženskemu glavnemu liku je ime Greta Weber. Gre za žensko z izjemno notranjo močjo, ki premaguje hude življenjske preizkušnje. In nato nekega dne v poletnem času sreča Greta viteza Johanna Savinška. Med njima vzplamti strast, ki jo popolnoma prevzame. Ob koncu leta se Johann poslovi z obljubo, da se naslednje poletje vrne. Johann se poleti res vrne. Greta zopet zapade v greh, vendar tokrat z uničujočimi posledicami. Knjiga je namenjena vsem močnim ženskam, ki jih je življenje lomilo, vendar so vedno znova našle voljo in moč, predvsem čarovnicam današnjega časa. Romana naj se bralci in bralke kljub njegovi obsežnosti ne prestrašijo, saj se gladko prebere v roku štirih dni. Za vse ostale pikantne podrobnosti tega zgodovinskega romana pa bodo morali po knjigi poseči in jo prebrati in se prepustiti v ta zgodovinski roman, v katerem se zgodba zaplete in odvije v bistvu zaradi moči vpliva srca nad razumom in v katerem še gorijo grmade in na njih čarovnice.

Vas je katera izmed zgoraj opisanih knjig prepričala? Izposodite si jo lahko v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. 

Delovni čas knjižnice
ponedeljek: 8.00 - 19.00
torek: 8.00 - 19.00
sreda: 8.00 - 19.00
četrtek: 8.00 - 19.00
petek: 8.00 - 19.00
sobota: 8.00 - 13.00
Ob nedeljah in praznikih zaprto.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.