https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Mestni svetniki niso podprli tudi predloga sprememb in dopolnitev veljavnega statuta

17.12.2021 ob 6:00  

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota se je v četrtek, 16. decembra, sestal na 22. redni seji, kjer je med drugim obravnaval predlog sprememb in dopolnitev trenutno veljavnega statuta ter odloka, ki ureja cestni promet v občini.

Mestni svetniki so na tokratni seji potrdili Odlok o programu opremljanja stavbnih zemljišč in merilih za odmero komunalnega prispevka za območje opremljanja OPPN za stanovanjsko območje ob Sončni ulici. Gre za območje južno od Sončne ulice v Murski Soboti, kjer se z OPPN predvideva nove prostorske ureditve. Na 1,5 hektarjih zemljišč je predvidenih 20 gradbenih parcel, namenjenih gradnji individualnih stanovanjskih hiš.

Za pridobitev gradbenih dovoljenj pa je predhodno potrebno zagotoviti komunalno opremo. Zato je bil izdelan program opremljanja, ki določa komunalno opremo in drugo gospodarsko javno infrastrukturo, ki jo je potrebno izgraditi oz. dograditi, roke za gradnjo ter podlage za odmero komunalnega prispevka za novo komunalno opremo. 

Območje opremljanja in hkrati obračunsko območje za vse vrste komunalne opreme, vir: MOMS

Tudi predloga sprememb in dopolnitev statuta niso podprli

Mestni svetniki so na prejšnji, 21. redni seji, obravnavali novi Statut Mestne občine Murska Sobota, ki ga niso podprli. Na tokratni seji pa so odločali o predlogu sprememb in dopolnitev trenutno veljavnega statuta.

Naj spomnimo da je novi statut oz. dopolnitev veljavnega statuta potrebna zaradi uskladitev z zakonodajo in nomotehničnimi smernicami, saj je od zadnje posodobitve Statuta minilo že več let. V tem času pa se je med drugim spremenili zakon o lokalni samoupravi.

Svetniki tudi predlogu Sprememb in dopolnitev Statuta Mestne občine Murska Sobota niso izkazali podpore. Za sprejetje predloga statuta je bila potrebna dvotretjinska podpora mestnega sveta, predlog pa je podprlo le 14 svetnikov. Proti jih je glasovalo 8.

Tudi tokrat bi morali svetniki nato obravnavati še predlog Poslovnika Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota. Ker pa mora ta biti usklajen s statutom in le-tega niso potrdili, so to točko tudi na tej seji umaknili iz dnevnega reda.

Odloko o ureditvi cestnega prometa v MOMS prinaša spremembe predvsem za mirujoč promet

Mestni svetniki so v prvi obravnavi soglasno potrdili predlog Odloka o ureditvi cestnega prometa v Mestni občini Murska Sobota. Razlog za spremembo odloka, je njegova uskladitev s področno zakonodajo, predvsem z Zakonom o pravilih o cestnem prometu ter s Pravilnikom o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah.

S spremembo odloka se uredi mirujoči promet na območju Mestne občine Murska Sobota. Uvajajo se spremembe glede koriščenja dovolilnic in abonmajev ter ureditve parkiranja vozil invalidov in oseb s posebnimi potrebami. Odlok med drugim tudi določa pogoje izdaje dovoljenj za avtotaksi prevoze in pogoje za opravljanje avtotaksi prevozov ter parkiranje avtodomov in pogoje uporabe postajališč za avtodome.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.12.2021 ob 17:30 ge gnes gost

      Začalo se je. Volitve idejo kcuj. Se ščete rešiti Jevška? Svetniki podprite Zajca za direktorja Pomurskih lekarn in Jeršek bo izbrisal v soboški politiki. Potem bo veleposlanik v Kostariki.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.12.2021 ob 20:14 Zoran gost

      Yes, yes. Sem kandidat za župana. Brez afer alias "Baričević", družinski človek brez dokazovanja pri ljubicah... Volite me pod številko 1.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.12.2021 ob 12:02 Ne-pravice tujci gost

        24ur/novice/slovenija/hisne-preiskave-pri-druzini-jankovic-npu-naj-bi-preiskoval-sum-zlorabe-polozaja Dali nemaju tujci u szlovenini pravice - mb vodi Bosanac, ma lj vodi Srbijanac.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.12.2021 ob 8:34 LFL gost

      Predstavnik zzb nob janez stariha naj osebno pride v MS in nam DESNIM sporoči svoje zblojene želje za 2022 .TO SE ZDAJ VIDI DO SO LEVUHARJI .Nobeden ni NORMALEN ,pošten ,realen itd itd. Za vso svojo nekorektnost boste dobili po piskru 24.4.2022. Pa kaj si sploh nekateri zblojenci na levi sploh predstavljajo - - kaj za SRANJA pa sploh SO ??????????? Ja ja ponosni nasledniki klavcev SLO naroda .Fuj nesnage pokvarjene rdeče. Vsepovsod omenjajo razklanost med SLOVENCI.To NI RES , ta razklanost se čuti samo v LJ in njeni okolici.Razklanost povzročajo in ustvarjajo južni prišleki SA BALKANA z podporo domačih IZDAJALCEV - - petokolonašev.

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.12.2021 ob 9:05 gost

      Ti si še zmeraj na zaprtem oddelku visiš v mreži in si v kletki.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.12.2021 ob 10:27 gost

      gost 8:51 to kar imam jaz doma , ti lahko o tem samo sanjaš.To so najbrž tvoje pobožne želje.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.12.2021 ob 10:31 gost

        Verjetno imaš doma kurjo farmo. Ne, hvala, tega pa doma res nočem imeti. Drugače pa kako mala hiška v Vešcici?

        0 6 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.12.2021 ob 11:47 gost

      Kurjo farmo ti samo imej .Živim od rojstva v MS ker sta tako oče kot mama bila SOBOČANCA. Hitro pojdi gledat če je kaka kokoš znesla jajce.BIK RDEČI.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 16:03 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.