https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Puconske odbojkarice na prvi tekmi sezone v prvoligaški konkurenci ciljajo na zmago

7.10.2011  

V soboto se pričnejo odbojkarska državna prvenstva, tudi v ženski konkurenci, kjer se bodo premierno  v prvi ligi preizkusile odbojkarice Puconcev. Svoje domače tekme bodo v novi sezoni gostile na Ekonomski šoli v Murski Soboti in v soboto si želijo prve zmage med elito.


Ženski odbojkarski klub Puconci se je v pretekli sezoni »sprehodil« skozi drugoligaško tekmovanje in si priigral nastopanje v prvi ligi. Igralski kader od lani se ni prav nič spremenil, tako so ostale vse igralke, prav tako pa ni novih moči, so pa zato vzeli resno priprave, ki so trajale dva meseca. "S pripravami smo lahko zelo zadovoljni, naredili smo vse kar smo načrtovali. Trenirati smo začeli že devetega avgusta, kar pomeni, da smo skozi dali dva meseca intenzivnih priprav," pravi trener Bojan Novak in dodaja, da so v dveh mesecih opravili okoli  45 treningov, poleg tega je okrog 15 treningov bilo še v fitnesu, v pripravljalnem obdobju pa so odigrali še 18 prijateljskih tekem. Med pripravami so imeli nekaj smole s poškodbami, vendar so le-te sanirane, zato z optimizmom gledajo v novo sezono.

Po tihem si želijo sredino lestvice, v najslabšem primeru pa obstati v ligi

Cilji za novo sezono so kar visoki, glede na to, da so Pucončanke novinke v ligi. "Radi bi se uvrstili v sredino lestvice, kar mislim, da je dosegljivo, v kolikor ne bomo imeli preveč težav s poškodbami, v najslabšem primeru pa bi se radi izognili izpadu. Ob koncu sezone bi radi imeli več zmag kot porazov, vendar kot novinci v ligi bomo šele spoznavali tekmece," pravi Novak.

Tako kot že v preteklih letih bo velik hendikep pomanjkanje skupnih treningov, saj je precej igralk študentk v Ljubljani, tako da zdaj, ko se je začelo študijsko leto, bilo med tednom na treningu samo šest deklet, torej polovica moštva. "V Ljubljani organizira klub Vital dva treninga na teden za igralke, ki študirajo v Ljubljani in enkrat tedensko fitnes, eno študentko pa imamo v Kopru in s tamkajšnjim klubom se še dogovarjamo, da bi se pridružila njihovim treningom. Skupen trening bomo tako imeli samo v petek. To je določen hendikep, za prvo ligo še toliko večji kot za drugo ligo, toda drugače ne gre," pravi Novak.

Želja na zgodovinski prvi tekmi zmagati

Žreb je določil, da bodo odbojkarice Puconec prvo tekmo igrale na domače terenu in sicer proti Aliansi. In kakšna so pričakovanja? "Na domačih tekmah bomo šli vedno na zmago, to nam je cilj. Kar se tiče Alianse, je v lanski sezoni dolgo  vodila, na koncu pa so bile četrte, torej gre za kvalitetno ekipo. Zagotovo bo težko, ampak mi jih bomo skušali presenetiti. Lepo bi bilo, da bi zgodovinsko prvo tekmo v prvi ligi začeli z zmago, tako da vabim čim večje število gledalcev, da se nam pridružijo in nam pomagajo do uresničitve zastavljenega cilja," vabi Novak na uvodno tekmo sezone.

Tekma proti ekipi Alianse bo na Ekonomski šoli v Murski Soboti to soboto, 8. oktobra s pričetkom ob 19. uri.

Ekipa puconskih odbojkaric za sezono v prvi ligi.

Tekmovanje se prične tudi drugi odbojkarski ligi, kjer bo DŠR Murska Sobota gostovala v Mariboru pri Novi KBM Branik II.

Preberite  tudi:



Odbojkarji Panvite Galexa tudi letos ciljajo visoko

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.