https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Andrejek: »Stavimo na visoko kakovost storitev in komunikacijo s strankami«

Veščica, 19.12.2021 ob 6:00  

V okviru projekta Pomurske novice, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za kulturo, vam predstavljamo družinsko podjetje Avto center Andrejek.


Direktor podjetja Miran Andrejek si je strokovno znanje in bogate izkušnje s področja avtomehanike nabral v sosednji Avstriji. Po 15-letih trdega dela, ko je zaslužil dovolj, se mu je uresničila želja po samostojni poti. Odprl je lastno delavnico v domači vasi Trdkovi.

Avto center Andrejek vodi Miran skupaj z ženo Brigito ter ostalo družino. Svojo pot so praktično iz nič začeli leta 2004 v Trdkovi v občini Kuzma in zaradi potrebe po širitvi, so januarja leta 2013 odprli poslovno enoto v Veščici, center za tehnične preglede in registracije, homologacije in certificiranje, trgovino z avtodeli in vozili, opravljajo pa tudi zavarovalniške storitve s prijavo in oceno škod. V svojem parku imajo več nadomestnih vozil, ki jih brezplačno zagotovijo vsakomur, ki k njim pripelje avto na servis ali tehnični pregled.

Delujejo tudi na področju zavarovalnega zastopanja, saj imajo agencijo Zavarovalno zastopanje Andrejek. »To je dodatna razširjena dejavnost, kjer imamo agentko, ki opravlja zavarovanja na terenu, na šalterjih pa delamo zavarovanja za različne zavarovalnice,« pove Brigita in izpostavi, da je bila poslovna pot počasi rastoča, ampak kvalitetna.

Prizadevajo si biti najboljši v svoji dejavnosti. Podjetje se tako odlikuje z bonitetno oceno AAA, kar jih uvršča v najvišji razred bonitetne odličnosti v Sloveniji. »V podjetju v ospredje postavljamo zadovoljstvo kupcev, zato je naše osnovno vodilo kakovostna komunikacija in kakovostno opravljeno delo,« povesta.

Številna priznanja

Miran svoj široki spekter znanja nenehno nadgrajuje z udeležbo na različnih konferencah in seminarjih, tako doma kot tudi v tujini. Med drugim je aktiven član OOZ Murska Sobota, predsednik sekcije avtoserviserjev pri OOZ MS in vodja sekcije avtoserviserjev pri Obrni zbornici Slovenije. Je dobitnik prestižnega naziva Podjetnik leta 2017, sodni izvedenec in cenilec ter mediator, ki je okrog sebe zbral ekipo izobraženih in izkušenih sodelavcev vseh profilov, ki so potrebni za brezhibno delovanje avtomobilskega servisa. Sicer pa je še imetnik treh mojstrskih nazivov (mojster avtomehanik in mojster avtoličar in avtokleparski mojster).

Spopadanje s koronakrizo

»Obdobja koronakrize ni pričakoval nihče. Marsikaj smo se iz tega obdobja naučili, je pa to tudi ena šola, da se je potrebno tudi v tako nepredvidljivi situaciji znajti. Mislim, da nam je uspelo. Če se bomo v prihodnje znašli v podobnih situacijah, bomo bolje pripravljeni, kot smo bili sedaj,« pove Miran.

Več fotografij v spodnji galeriji...  

    Fotogalerija