https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Svetina izvoljen v evropski upravni odbor direktorjev mednarodnega inštituta

03.01.2022 ob 6:05  

Varuh človekovih pravic Republike Slovenije Peter Svetina je bil s 100-odstotno podporo (39 glasov za in 0 proti) izvoljen v Upravni odbor direktorjev za Evropo v okviru Mednarodnega inštituta ombudsmanov (IOI - International Ombudsman Institute).

Ta svetovna organizacija, katere delo je posvečeno človekovim pravicam in temeljnim svoboščinam, je bila ustanovljena leta 1978, v njej pa že nekaj več kot deset let sodeluje tudi Slovenija.  Združuje več kot 100 organizacij ombudsmanov iz vsega sveta, ki si prizadevajo za promocijo koncepta ombudsmana, spodbujanje njegovega razvoja ter sodelovanje in izmenjavo izkušenj med državami. Krepitev aktivnosti na mednarodni ravni, tako v okviru uveljavljenih ombudsmanskih združenj kot preko neposrednih dvostranskih odnosov s kolegi iz tujine, je ena izmed prioritet slovenskega varuha človekovih pravic Petra Svetine.  »Za sodobno institucijo, ki želi biti spoštovana v mednarodnem okolju, je to izjemno pomembno. Čeprav delujemo lokalno, moramo na področju človekovih pravic vedno razmišljati tudi globalno,« poudarja Svetina, ki še meni, da je lahko pri tem v veliko pomoč tudi dejavno sodelovanje v mednarodnih ombudsmanskih organizacijah. »Izvolitev za enega izmed direktorjev v upravni odbor IOI za področje Evrope je velika čast in priznanje – ne le mojemu delu in delu sodelavk oziroma sodelavcev v instituciji Varuha človekovih pravic, temveč ga razumem tudi kot priznanje Republiki Sloveniji.« 

Varuhu Petru Svetini sta med drugimi že čestitala regionalni predsednik IOI in grški ombudsman Andreas Potakis ter generalni sekretar IOI - avstrijski ombudsman Werner Amon.

Upravni odbor IOI za Evropo ima sicer sedem direktorjev. Njegovi člani so Andreas Pottakis iz Grčije, Maria Lucía Amaral iz Portugalske, Rob Behrens iz Velike Britanije, Nino Lomjaria iz Gruzije, Peter Tyndall iz Irske, Marc Bertrand iz Belgije in novo izvoljeni direktor, Peter Svetina iz Slovenije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.01.2022 ob 8:23 gost

      Ubogi ljudje, ki jih bodo zagovarjali taki pokvarjenci, ki jih je politika nastavila za varuhe človekovi pravic. Dela vse po zapovedi politkov in kapitala. Sramota od človeka.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.01.2022 ob 9:12 gost

      Pri nas v Sloveniji ni inštitucije kera bi pomagala ljudem kvečjemu so same sebi namen in velikim plačam kere dobijo. Te plače pa itak dobijo od davkoplačevalcev kerim bi morali pomagati pa njim ne pomagajo. Edin da so pred kamerami največji rešitelj. Bla, Bla, Bla,.

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.01.2022 ob 9:36 gost

      To je isto kot bolna vlada kera nas je Slovence zadolžila z 20 milijard na 40 milijard v slabi dve leti njihovega vodenja bolnega. Zdaj pa spet delijo bonbončke upokojencem keri niso bili in res nič oškodovani v tem času kovida. Seveda kupiti si je potrebno glasove na volitvah. Kajti Janša si vse pod kupuje z bonbončki kot so se prodale stranke DeSUS, smc, nsi najbolj nekrščanska stranka na svetu brzuga horvta jocuja, SNS.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.01.2022 ob 9:41 gost

      Dobro da te ne boli kak si NOR.

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.01.2022 ob 9:42 gost

      Zato bodo zdaj te stranke kere so potpirale to diktatorsko vlado ostale pred parlamentom. In to so DeSUS palček smuk propast stranke, smc počivaušek propast stranke, lažnivi Horvat Jožek nova Slovenija najbolj nekrščanska stranka pred parlamentun, in SNS Jelinčič mešalec dreka v Sloveniji propast stranke.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.01.2022 ob 9:43 gost

      Če nebi bil ti nor se nebi zdaj oglasil.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.01.2022 ob 10:23 963 gost

      Eh, ta Svetina je nekaj podobnega kot Pahor, brezhrbteničar.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.01.2022 ob 12:16 gost

      Svetina je še en papirnati tiger s kadrovsko številčnim uradom. Edino korist od urada imajo zaposleni na uradu, ki za mlatenje prazne slame prejemajo visoke plače.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.01.2022 ob 12:53 gost

      Kdor DA , DOBI.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.02.2022 ob 16:22 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.