https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Hiša iz volne: Začutite miren utrip prekmurskega podeželja

26.11.2021 ob 6:00  

Na obrobju vasi Mlajtinci, le korak stran od vsega mestnega vrveža, vas sredi prekmurske ravnice pričakujeta Hiši iz volne, ki vam lahko ponudita pristna doživetja narave in skrbno izbrano udobje. 

Mladi uspešni podjetnik Boštjan Horvat je v lanskem letu odprl dve apartmajski hiški Čarna in Bejla, poznani pod imenom "Hiša iz volne". Predstavil nam je svojo zgodbo o uspehu.

Pot od ideje do izvedbe je lahko dolga. Zaupajte nam kakšna je bila vaša?

Ideja o turističnih hišicah je rastla vrsto let, začela se je že zgodaj v šolskih klopeh. Vseskozi je bila prisotna tudi zamisel o gradnji iz naravnih materialov, ki bi čim manj obremenjevali okolje. Osnovni uporabljen material je tako les, ovčja volna in glina. Hiški sta zgrajeni iz lesa in glinenih ometov, volno pa smo uporabili kot izolacijo. Pomembno je, da hiša diha, pomemben je prav tako vonj in toplina. Tako je kasneje tudi padla odločitev, da hiški dobita ime po ovčji volni, ki smo jo uporabili. 

Gradnja objektov se je začela konec leta 2019. Sama konstrukcija in streha sta bili narejeni hitro, celotni projekt pa je bil zaključen leto kasneje. Odločili smo se, da uporabimo vijačne temelje, ker pa ta način gradnje pri nas še ni bil uveljavljen, je tudi to dejstvo pripomoglo k še dolgotrajnejšemu urejanju dokumentacije. Prav tako pri sami izvedbi ni pomagalo zapiranje in ustavljanje življenja zaradi pandemije covida-19. Prve goste smo tako gostili leto in pol kasneje od samega začetka projekta.

Hiški ste umestili med prekmurske ravnice. Zakaj ravno tukaj?

Vzemite si trenutek, vdihnite ta podeželski zrak in se ozrite okoli sebe. Namestite se v elegantno Hišo iz volne, izbirate lahko med hiško Čarno ali Bejlo, opremljeno v sodobnem minimalističnem slogu. Zazrite se skozi ta panoramska okna, ki omogočajo čudovit pogled na prekmursko pokrajino, kjer pogled seže vse do Panonske vasi in Moravskih Toplic. Hišici imata svojo teraso, popolno opremljeno kuhinjo in jedilnico s televizijo, kopalnico, spalnici ter balkon s čudovitim pogledom na pomurske ravnice. Sodobni leseni hiški sta klimatizirani in ogrevani ter tako primerni za bivanje celo leto. To je kraj za sanjarjenje in počitek. 

Svojim gostom nudite domače in pristno bivanje z naravo. Kaj vse to vključuje?

Udobni hiški nudita še veliko več. Gostom je na voljo zasebno parkirišče, prav tako kolesarnica, kjer si lahko izposodijo kolesa, prostor za peko na žaru in še dodatna terasa za sprostitev in druženje. Poskrbljeno je tudi za mlade družine, saj jim je na voljo urejeno igrišče, travnik, kjer se lahko igra badminton ali nogomet, na voljo pa je tudi več družabnih iger in knjig. Hiški sta zasnovani tako, da lahko gostimo tudi gibalno ovirane. Pri nas pa so dobrodošle tudi domače živali. Dobrodošli so tako vsi, vsi ki si želijo vzeti čas zase, iščejo prostor kjer se čas ustavi. Pri nas bodo našli popolno oazo miru.  

Svojim gostom nudimo tudi domač zajtrk. Sami si lahko naberejo vsak dan sveža jajca v kokošnjaku. V bližini je tudi manjši vrt z zelenjavo in sadno drevje ter grmičevje. Pekovske izdelke, torej domač kruh in druge dobrote, ki prihajajo iz peči moje mame, gostom postrežemo sveže in še tople vsak dan. Preostali izdelki vključeni v domač zajtrk, pa so z okoliških kmetij. Močno zagovarjamo koncept lokalno pridelane in predelane hrane in pijače.

Bližnja okolica ponuja doživetja. Kakšna?

Prekmurska ravnina ponuja raznovrstna doživetja. Ponuja vam raziskovanje narave s kolesom, dolge sprehode in čarobne sončne zahode ter fotografijo. V neposredni bližini so terme in zdravilišča, kjer se lahko sprostite in pa seveda tradicionalna prekmurska kulinarika.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?

Pretekla sezona je bila uspešna. Zagon za prihajajočo sezono pa dajejo tudi pozitivni odzivi obiskovalcev. Doslej so prevladovali slovenski gostje, ki so koristili turistične bone. Gostili pa smo tudi že Nizozemce in Nemce. Gostom je všeč pokrajina, mir in domačnost, da se lahko odklopijo od vsakdana. Zadovoljstvo gostov pa merimo tudi s tem, da že imamo povratnike.

V letošnjem letu nas čaka izgradnja naravnega plavalnega ribnika in postavitev bivalnega prostora za ovčke, ki so naš simbol, ter generalna ureditev in dopolnitev okolice. Postavili bomo večji sezonski vrt, kjer si bodo gosti lahko postregli dnevno s svežo zelenjavo in zelišči. Za goste s psom pa bomo postavili tudi hiške za njihove ljubljenčke, da bo bivanje še bolj udobno.

Prispevek je nastal v okviru projekta Pomurske novice, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Več fotografij v spodnji galeriji...  

    Fotogalerija