https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Častno priznanje murskosoboški občini

08.10.2011 ob 13:18  

Društvo Planet Zemlja je ob otvoritvi sejma Narava zdravje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani razglasilo »Planetu Zemlja prijazne občine 2011«. Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan je izročil priznanje Antonu Štihcu za »Planetu Zemlja najbolj prijazno občino 2011« v kategoriji nad 10.000 prebivalcev.

                                                                                                              


Gre za natečaj, ki poteka že drugo leto zapored, letos pa je Društvo Planet Zemlja k sodelovanju povabilo tudi Agencijo RS za okolje in Zavod za gozdove Slovenije. Zmagovalnim občinam je skupno izvajanje naročil za javne objekte po načelu “zelenih naročil”, prav tako pa vse tri občine s simpatijami gledajo tudi na širitev gradnje javnih objektov iz lesa. To častno priznanje sta poleg soboškega župana prejela še župana občin Razkrižje in Vojnik za kategorije občine do 3.000 in nad 3.000 prebivalcev.

"Na Mestni občini  Murska Sobota, ki je že v minulem letu prejela nagrado za »Najbolj zeleno mestno občino«, smo s tem priznanjem ponovno dokazali, da s svojimi prizadevanji in projekti varstva okolja postopoma uresničujemo cilje, ki smo si jih zastavili v strateških dokumentih, v Občinskem programu varstva okolja, Energetske zasnove občine in Načrta trajnostne mobilnosti, " so zapisali na uradni spletni strani. 

Sicer pa soboška občina pri svojem delu poskuša delovati in upoštevati vodilo –  okolje čim bolj prijazno naravi in ljudem.

Vir: MOMS

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.