https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občinski svet občine Veržej sprejel Odlok o rebalansu proračuna občine Veržej za leto 2021

Občina Veržej, 03.12.2021 ob 11:00  

Občinski svet občine Veržej se je v četrtek, 2. decembra, sestal na 18. redni seji, kjer so med drugim sprejeli Odlok o rebalansu proračuna občine Veržej za leto 2021.

Seznanili so se s Poročilom Nadzornega odbora Občine Veržej o pregledu delov zaključnega računa proračuna za leto 2020

Predsednik Nadzornega odbora Občine Veržej je seznanil člane občinskega sveta s Poročilom, o pregledu delov zaključnega proračuna Občine Veržej za leto 2020. Doda, da je bil opravljen nadzor za proračunsko postavko: Izvedba investicije Rekonstrukcija Promocijsko informacijskega centra POINT NATURA 2000. Opravljen je bil še naključni pregled kontov in postavk v proračunu zaključnega računa ter pregled izplačil subvencij za zavarovanje posevkov po razpisu za kmetijstvo za leto 2000. Predsednik Nadzornega odbora je nato dodal, da odbor pri porabi sredstev nepravilnosti ni ugotovil.

Sprejeli so Odlok o rebalansu proračuna občine Veržej za leto 2021

Člani občinskega sveta so se po skrajšanem postopku, seznanili, kako je bil rebalans proračuna občine Veržej pripravljen. Rebalans je bil pripravljen z namenom, da se uskladijo planirani realizirani prihodki in še pričakovani odhodki v letošnjem proračunskem letu. Prihodki so znašali 1.467.999 evrov in so se povečali za 3,4 %. Prav tako so se povečali odhodki. Ti so se povečali za 1,5 % in znašajo 1.752.470 evrov. V rebalansu se za investicijske transfere zagotovijo skupna sredstva v višini 130.101 evra. Bilanca prihodkov in odhodkov izkazuje proračunski primanjkljaj v višini 284.471 evrov in predstavlja razliko med prihodki in odhodki rebalansa proračuna za leto 2021.

Sprejeli so Statut Občine Veržej in Poslovnik občinskega sveta Občine Veržej

S strani Ministrstva je občina bila opozorjena, da je potrebno Statut Občine Veržej in Poslovnik Občinskega sveta občine Veržej skladu s spremembami zakonodaje uskladiti. Člani občinskega sveta so bili tako seznanjeni glede posameznih členov, ki jih je treba dopolniti oziroma spremeniti.

Obravnavana je bila ustreznost cestnoprometne signalizacije v občini Veržej- poročilo Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Veržej

Občinski svet je sprejel sklep, da se osna črta zariše skozi križišče ceste Trga Slavka Osterca, ki jo prečkata Maistrova in Narcisna ulica. Tako se tudi s talnimi označbami uredi omenjeno križišče. Ob koncu slepe ulice na Trgu Slavka Osterca pa se umesti prehod za pešce. Ob tem je bil podan tudi predlog za postavitev dveh talnih ovir v Narcisni ulici. Tega predloga občinski svet ni potrdil. Sprejeli so tudi sklep, da se na križišču iz Kolodvorske ulice na cesto Ulica bratstva in enotnosti prometni znak zamenja z znakom »STOP«. Do sedaj je bil tam znak »križišče s prednostno cesto«.

Informacija o pripravi projektne dokumentacije za »Osredek«. 

Župan je pri tej točki podrobno predstavil vsebino projektne dokumentacije za ureditev »Osredka«, ki je predvidena v obsegu, kot sledi: -Gozdna ulica, - Ribiška ulica, - Ribiška ulica odcep A, - Ribiška ulica odcep B, -Ulica Franja Kozarja- del,- Grljanska ulica- del, - Ureditev križišča pri gostilni Bobnjar v sladu z veljavnimi predpisi (brez krožnega križišča) in - ureditev križišča z Mlinsko cesto. V sklopu omenjenega projekta ureditve prometne infrastrukture pove, da se bosta izdelala še načrta obnove javna razsvetljava, v območju vseh odsekov in fekalne kanalizacije v območju vseh odsekov. Skupaj 1.765 metrov. Poudari, da projektiranje poteka skladno s terminskim načrtom. Sočasno pa potekajo že dogovori z nekaterimi lastniki zemljišč. Nekaj dodatnega časa zahteva usklajevanje med odvodnjavanjem in umeščanjem ostale infrastrukture. Projekti pa naj bi bili zaključeni do poletja in pripravljeni na izvajanje, sledi pa iskanje ustreznih finančnih virov za njihovo izvedbo in fazna izvedba v naslednjih letih.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.