https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Cvetličarka Andreja: »Cvetje nas spremlja od rojstva do smrti«

Murska Sobota, 30.11.2021 ob 6:00  

V okviru projekta Pomurske novice, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za kulturo, vam predstavljamo Cvetličarno Andreja iz Murske Sobote. Pogovarjali smo se z Andrejo Križman Gjergjek, lastnico cvetličarne.


Svetujejo pri izbiri ustreznega cvetja

V Murski Soboti delujejo od leta 1999 in nudijo sveže in suho cvetje, lončnice, šopke, žalne aranžmaje (venci), poročne aranžmaje, poročne dekoracije (šopki) in aranžiranje. Naročila sprejemajo za vse vrste aranžmajev, poskrbijo pa tudi za dostavo.

Ljubezen do rož in cvetja sta ji privzgojila starša. »Za poklic cvetličarke sta me navdihnila starša. Rože in cvetlični aranžmaji so mi že od malih nog vzbujali veselje,« pove.

Vsaka barva ima svoj pomen

Vsaka roža se ji zdi nekaj posebnega, zato ne izpostavlja določene rože ki bi ji bila najljubša. Pove nam, da ima vsaka barva svoj pomen. Cvetovi belih barv so simbol čistosti, lepote, skromnosti ter čistih in iskrenih čustev. Rumene rože so simbol sreče, uspeha, ponosa, veselja in prijateljstva. Rože oranžnih barv so simbol želja, nosijo sporočilo zaupanja, zadovoljstva in veselja do življenja. Rdeča barva cvetja simbolizira pogum, spoštovanje, energijo ljubezni, strasti, želje in moči. Cvetje vijoličastih barv simbolizira dostojanstvo, ponos in uspeh.

»Rdeča barva je tista, ki je na našem koncu nekaj najpogostejšega in je večna klasika. So pa vse barve lepe,« pove Andreja.

  

Idej nikoli ne zmanjka

Za izdelavo aranžmajev je potrebna kreativnost, idej pa ji pri tem ne zmanjka. »Ideje mi kar rojijo po glavi. Res pa je, da ima vsaka stranka tudi določeno željo, kateri se z velikim veseljem prilagodimo. Poskušamo najti nekaj skupnega,« pove in dopolni, da se vedno znova in znova izobražujejo. »Vsak aranžma je za sebe unikat.«

Ljudje se radi obdarujejo s cvetjem

»Opažamo, da so ljudje, ki se radi obdarujejo tudi s cvetjem. Kar je zelo lepo. Kot pravimo, »cvetje nas spremlja vse od rojstva pa do smrti.«

Zadovoljstvo strank je na prvem mestu

Andreja pravi, da je po naravi borka, kljub temu, da morda sedanji čas ni najbolj rožnat. »Res so težki časi, ampak ne popuščamo gremo naprej in se borimo,« pove in izpostavi, da jim največje zadovoljstvo predstavlja, ko je stranka zadovoljna in se zadovoljno vrača. Zadovoljstvo strank tako postavljajo na prvo mesto.

Več fotografij v spodnji galeriji...  

    Fotogalerija