https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Po sprejetju novega odloka komunalni prispevek ostal na približno enaki ravni

12.11.2021 ob 0:00  

Občinski svet Občine Dobrovnik se je sestal na 20. redni seji, ki je v sredo, 10. novembra, potekala preko videokonferenčnega sistema na daljavo.

Na seji so se svetniki seznanili in potrdili letni program ravnanja s komunalnimi odpadki v Občini Dobrovnik za leto 2022 podjetja Saubermacher-Komunala Murska Sobota d.o.o.

Seznanili so se tudi s spremembami fleksibilnega normativa v vrtcu Pikapolonica pri DOŠ Dobrovnik za šolsko leto 2021/2022. V času šolskih počitnic so namreč bili v vrtec dodatno vpisani trije otroci. Tako se je skupno število otrok v vrtcu povečalo na 52. Svetniki so sklep soglasno potrdili.

Prav tako so soglasno potrdili predlog ekonomske cene za šolsko leto 2021/2022 v vrtcu Pikapolonica. Ta je ostala enaka kot v lanskem šolskem letu. V kolikor bo prišlo do bistvenih sprememb, ki bi lahko vplivale na spremembo ekonomske cene, bodo ponovno preverili stanje in dejavnike ter med letom predlagali morebitno spremembo oziroma usklajevanje ekonomske cene.

Na seji so svetniki v 2. obravnavi potrdili tudi predlog Odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo za območje Občine Dobrovnik. Občina je doslej uporabljala pri odmeri prispevka odlok iz leta 2014, ki je bil narejen na podlagi uredbe in pravilnika iz leta 2007. V vmesnem času je prišlo do spremembe celotne prostorske zakonodaje, kar je spremenilo način obračuna komunalnega prispevka. Novi odlok je bil pripravljen tako, da je komunalni prispevek ostal na približno enaki ravni, kot do sedaj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 15:46 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.