https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Gregor Balažic podpisal za Muro!

14.1.2022  

V Fazanerijo se po šestnajstih letih vrača izkušeni branilec Mure Gregor Balažic. Z NŠ Mura je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno leto.

Balažic je bil nazadnje član ciprskega kluba EN Paralimniou, jeseni pa je bil brez kluba in ni bil v tekmovalnem ritmu. Na zelenico pa se bo sedaj vrnil v domačem okolju. Balažic se namreč vrača v Muro, kjer je v sezoni 2004/2005 na tekmi proti Zagorju uspel vknjižiti debitantski nastop v 1. SNL.

Balažic ima sicer za sabo zelo razgibano kariero. Leta 2006 je kot mladinec iz Mure prestopil v lizbonsko Benfico, kjer je igral za mlado B ekipo. Nato se je preselil v Španijo, kjer je igral v drugem moštvu Espanyola in v ekipi Aguilasa.

Leta 2011 se je vrnil v Slovenijo in zaigral za Gorico. Nato se je preselil k ukrajinskemu Karpatyju, kjer je igral nekaj let. Sledil je še premik v Partizan. Pred selitvijo na Ciper pa je bil danes 33-letni branilec član ruskega Urala.

»V prvi vrsti so me pritegnile ambicije kluba. Mura je aktualni državni prvak in vrniti se v Prekmurje v takšnem obdobju je prava odločitev. Vemo, kako se je Mura letos odrezala v Evropi in sam želim pripomočti k temu, da se Evropa tudi poleti vrne v Fazanerijo. Igralski kader je skupaj že nekaj let, zato vem, da prihajam v uigrano ekipo, v katero se želim čimprej vklopiti. Vračam se v domači kraj, tudi zato so prisotne posebne emocije. Verjamem, da bom s svojimi izkušnjami lahko pomagal tako mlajšim igralcem, kot klubu na splošno,« za NŠ Mura pove Balažic.

»Gregor Balažic je otrok Mure, ki se po šestnajstih letih tujine vrača v Mursko Soboto. Njegova pot v karieri je zagotovo lahko za vzgled marsikomu, tudi mlajšim nogometašem, ki igrajo v Muri. Verjamemo, da bo bogate izkušnje iz tujine znal prenesti med soigralce, kar je lahko izjemnega pomena. Prepričani smo, da bomo z njim dobili nekoga, ki bo lahko vodja tako na igrišču, kot izven njega,« za NŠ Mura pove Denis Rajbar.

* Foto: osebni arhiv Gregor Balažic

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.