https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Polona živi že tri leta dvojno življenje

02.09.2021 ob 13:00  

Simpatična Polona* je 23-letna študentka, ki si denar zadnje tri leta služi kot prodajalka ljubezni. Nihče od bližnjih, niti njena družina, ne ve, s čim se preživlja, da živi dvojno življenje. Prekmurka nam je zaupala svojo življenjsko zgodbo, kako jo je življenje potisnilo na rob, da se je podala na to pot. 

Bili ste stari komaj dvajset let, ko ste postali prodajalka ljubezni. Zaupajte nam svojo zgodbo.

Vpisala sem se na študij in odšla v Ljubljano. Na začetku so mi pomagali starši. Občasno sem tudi delala preko študentskega servisa v prodajalni z oblačili. Tako sem lahko shajala iz meseca v mesec. Nakar sta se starša ločila. Oče ni plačeval preživnine, ne zame ne za mojo mlajšo sestro. Mama pa je hudo zbolela in izgubila službo. Sprva sem še nekako zmogla pokriti svoje stroške z delom, vendar ne dolgo. Neplačane položnice so se začele kopičiti. Nemalokrat sem preživela tedne, ko sem jedla samo kruh. Obupana sem iskala delo, ki bi bilo boljše plačano, vendar nisem imela sreče. Prijateljica, ki je vedela za mojo veliko stisko, mi je zaupala kako pride do denarja ona, s ponujanjem ljubezenskih uslug. Tako se je začelo... 

Kakšno je bilo srečanje z vašo prvo stranko?

Prvi klic stranke sem prejela že nekaj dni za tem. Dobila sva se sredi dneva v hotelu v Ljubljani, kjer je plačal sobo za nekaj ur. Ne znam opisati vseh občutkov, kaj vse mi je rojilo po glavi, ko sem bila na poti v hotel. Občutek nemoči, sramu, bolečine, na drugi strani pa tako velika stiska, da moram preživeti in se dvigniti iz tega brezna. Začetek je bil res težak.

Na moje presenečenje sploh ni trajalo dolgo, vsega je bilo konec v slabi uri. Ko je zaključil, se je stuširal, odložil denar na mizo in odšel. Spomnim se, da sem sedela v sobi še kakšno uro in strmela v  prazno. Spraševala sem se ali bom zmogla? Kaj počnem?

Kakšni občutki so vas prežemali na začetku?

Hromil me je strah. Bila sem le bleda senca sebe. Kot da ne bi bila prisotna v svojem telesu. Nisem znala ločiti svojega privatnega življenja od posla. Izklopiti in preklopiti. Sčasoma je postalo vse lažje. 

Imela pa sem tudi veliko srečo že na samem začetku, saj so bile stranke preverjene in uglajene. Sprva je večinoma šlo za poslovneže in poročene moške. 

Leta so tekla. In še vedno ste v tem poslu. Kako to?

S časoma je strah izginil. Sedaj sem že sposobna ločiti, da je to moj posel. Sprejela sem, da se s tem preživljam. Večina moralnih zadržkov je izpuhtela. Ne uživam v tem, kar delam, imam pa sigurnost, ni več stisk ali bom lahko plačala položnico, ali bom imela hrano na mizi. 

Kakšne stranke imate sedaj?

Gre za dobro situirane moške, večinoma poročene z družino. Stari so nekje med 30 in 60 let. Imam pa tudi že kar nekaj stalnih strank. Načeloma pa svojih strank ne sprašujem veliko, tudi one ne povedo veliko o sebi, zaradi želje po diskretnosti.

Koliko zaslužite?

Na eno srečanje zaslužim dobrih sto evrov, odvisno od časa, ki ga preživim s stranko in pa želja stranke. Po navadi imam vsaj tri stranke na teden. Lahko si izračunate, koliko to nanese na mesec. Ne smem pozabiti tudi na napitnine, ki jih ni malo.

Kako obrazložite bližnjim od kod prihaja ves ta denar?

Težko. Veliko je laži. Najtežje mi je, ko moram lagati svoji mami. Ona verjame, da kot dobra natakarica v klubu lahko tudi z napitninami dobro zaslužim. Ne živim razkošno. Denar si dajem na stran, da bom lahko po končanem študiju zaživela normalno.

Kaj si želite v prihodnosti?

Tekom tega leta bom končala študij. Želim si najti dobro službo. Pustiti ta del mojega življenja in zaživeti življenje, ki mi je bilo odvzeto, biti ljubljena in sprejeta. Če pogledam nazaj, mi je žal, da sem se tistega dne odločila, da stopim na to pot. Mogoče bi lahko kako drugače rešila brezupno situacijo v kateri sem se takrat znašla. A to je sedaj del mene, zaradi tega sem danes drugačna, bolj odločna in močna. 

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.