https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Poteka teden ozaveščanja o disleksiji in drugih specifičnih učnih težavah

08.10.2021 ob 0:00  

Ta teden, med 4. in 10. oktobrom, poteka teden ozaveščanja javnosti o disleksiji in drugih specifičnih učnih težavah. V četrtek, 7. oktobra, pa je bil tudi svetovni dan ozaveščanja javnosti o disleksiji. 

Društvo Bravo za pomoč otrokom in mladostnikom s specifičnimi učnimi težavami ob tem opozarja na potrebe oseb s specifičnimi učnimi težavami. Vasko leto organizirajo dejavnosti, s katerimi želi širšo javnost seznaniti s področji in potrebami otrok, mladostnikov in odraslih s specifičnimi učnimi težavami.

Letos vsem osnovnim in srednjim šolam ter šolam s prilagojenim programom z namenom ozaveščanja omogočajo dostop do e-knjige Življenjske zgodbe oseb s specifičnimi učnimi težavami, ki je od danes dostopna na spletni strani društva.

Foto: FB Društvo Bravo

Otroci in mladostniki s specifičnimi učnimi težavami so zelo raznolika skupina, pri katerih se zaradi znanih in neznanih motenj ali razlik v delovanju centralnega živčnega sistema, kljub povprečnim ali nadpovprečnim intelektualnim sposobnostim, pojavljajo izrazite težave pri branju, pisanju, pravopisu in računanju.

Pojavljajo se tudi zaostanki v razvoju in primanjkljaji pozornosti, pomnjenja, mišljenja, koordinacije, komunikacije, socialnih sposobnosti in emocionalnega dozorevanja. Primanjkljaji vplivajo na kognitivno predelovanje besednih in nebesednih informacij ter vse življenje vplivajo na učenje in vedenje, pojasnjujejo v društvu.

V šolajoči populaciji je okrog deset odstotkov tistih s specifičnimi učnimi težavami. V preteklem šolskem letu je bilo v osnovnih šolah v program s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo usmerjenih 14.224 otrok s posebnimi potrebami, v srednjih šolah pa 5673 dijakov s posebnimi potrebami, poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:46 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.