https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Po slovarjih smo letos največkrat iskali besedo opolnomočiti

31.12.2021 ob 6:00  

Fran je spletna stran, na kateri si je mogoče ogledati številne slovarje in najti informacije o tem kaj kaka beseda pomeni, kako se rabi ter kako se sklanja, stopnjuje ali sprega. Katere besede pa smo na Franu letos največ iskali?

V letu 2021 smo na portalu Fran največkrat iskali besedo »opolnomočiti«. Sledijo besede »očut«, »indija koromandija« in »maturantje«. Navedene poizvedbe so bile v tem letu iskane več kot 25 tisočkrat. Med desetimi najpogosteje iskanimi besedami pa so še »družina«, »pokorščina«, »pomen«, »svet«, »pička« in »narod«.

Najpogostejše poizvedbe od začetka delovanja portala so sicer znak »*«, črka »a« ter besede »naudariti«, »za«, »pokorščina«, »iz«, »opolnomočiti«, »kikboks«, »del« in »e-knjiga«.

Portal Fran združuje slovarje, ki so nastali ali še nastajajo na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU, ter slovarje, ki so v okviru dela na tem inštitutu dobili digitalno obliko. Omogoča tudi iskanje po drugih izbranih slovenskih jezikovnih korpusih.

Namen portala je omogočiti dostop do slovarskih informacij čim širšemu krogu uporabnikov, zato omogoča tako povsem preproste kakor tudi zelo kompleksne poizvedbe.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 17:04 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.