https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Otroškemu oddelku soboške bolnišnice donirali 3.000 evrov

Murska Sobota, 11.10.2011 ob 9:42  

Splošna bolnišnica Murska Sobota je včeraj prejela donacijo v višini 3.000 evrov, za katero so bila sredstva zbrana na tradicionalnem binkoštnem pikniku, katerega vsako leto organizirata Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota in Mestna občina Murska Sobota.

Tako kot vsako leto je bil tuudi letošnji piknik obarvan z bogatim kulturno – umetniški programom, njegovi udeleženci pa so zbrali sredstva od katerih so za potrebe otroškega oddelka darovali 3.000 evrov. Tako bodo v naslednjih mesecih kupili luč za fototerapijo za zdravljenje najmlajših pacientov bolnišnice. »S to investicijo bomo predvsem izboljšali naše storitve in pripomogli, da bodo naši malčki resnično deležni najboljše zdravstvene storitve, ki si jo tudi zaslužijo,« je dejal v mesecu septembru imenovani predstojnik otroškega oddelka, asist. mag. Zdravko Roškar, dr.med., ki se je zahvalil donatorjema, direktor bolnišnice Bojan Korošec, dr. med. spec. pa dodaja: »Mag. Leonu Novaku, Evangeličanski cerkveni občini in Mestni občini Murska Sobota se za donacijo iskreno zahvaljujem. Lepo je videti, da se tudi v teh nekoliko težjih časih, ko je vedno več pomoči potrebnih, namenjajo sredstva za našo bolnišnico.«

Tako kot vsako leto je bil tuudi letošnji piknik obarvan z bogatim kulturno – umetniški programom, njegovi udeleženci pa so zbrali sredstva od katerih so za potrebe otroškega oddelka darovali 3.000 evrov. Tako bodo v naslednjih mesecih kupili luč za fototerapijo za zdravljenje najmlajših pacientov bolnišnice. "S to investicijo bomo predvsem izboljšali naše storitve in pripomogli, da bodo naši malčki resnično deležni najboljše zdravstvene storitve, ki si jo tudi zaslužijo," je dejal v mesecu septembru imenovani predstojnik otroškega oddelka, asist. mag. Zdravko Roškar, dr.med., ki se je zahvalil donatorjema, direktor bolnišnice Bojan Korošec, dr. med. spec. pa dodaja: "Mag. Leonu Novaku, Evangeličanski cerkveni občini in Mestni občini Murska Sobota se za donacijo iskreno zahvaljujem. Lepo je videti, da se tudi v teh nekoliko težjih časih, ko je vedno več pomoči potrebnih, namenjajo sredstva za našo bolnišnico."

Binkoštni piknik je vsakoletna tradicionalna prireditev, ki poteka na binkoštno nedeljo. Organizatorji se vsako let potrudijo in pripravijo pester in raznovrsten program, saj z večjo udeležbo zberejo tudi več dobrodelnih sredstev. Evangeličanska cerkev že vse od leta 2000 namenja sredstva za murskosoboško bolnišnico. V teh letih je do 30.9.2011 donirala že natanko 28.704,73 evrov.

Vir: mojkraj.info/novaradgona

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.