https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Ideje za branje z malčki

17.10.2021 ob 6:05  

Branje spodbuja otrokov intelektualni, čustveni in jezikovni razvoj, spodbuja domišljijo, pripomore k razvoju empatije in širi besedni zaklad, vse to ugodno vpliva na njegov celostni razvoj. Čas, ko svojemu otroku berete pravljice, si bosta oba zapomnila za vse življenje. 

Knjiga ima že v najzgodnejšem obdobju razvoja otroka mnogo pozitivnih vplivov. Za starša je vedno izziv, kako otroku približati branje in knjige, da jih bo vzljubil, med poplavo knjig pa še večji izziv predstavlja izbira kakovostne otroške knjige. Knjige naj bodo tako vsebinsko kot vizualno privlačne, pomembno je, da se otroci z liki v knjigah lahko poistovetijo ter potegnejo vzporednice med dogajanjem v knjigi z dogajanjem v realnem življenju. Predstavljamo vam nekaj idej za branje z vašimi malčki. 

Koala, ki vse zmore 

Otroška knjiga, starost 3-8 let

Napisala: Rachel Bright

Ilustriral: Jim Field

Odlomek iz knjige

Kepica siva je mehka kot svila, taka kot klobčič in metulja krila. Najraje drema, če sonce ga greje, počiva med listi, jih žveči in šteje. V tem je najboljši, Kevin je kralj ... vseh modrih in tihih, negibnih koal. 

Vsebina knjige

Spoznajte Kevina - koalo, ki si želi, da bi stvari ostale točno take, kot so. Enake. Ko nekega dne nenadoma pride do sprememb, Kevin spozna, da je življenje lahko drugačno in čudovito. Zabavna zgodba za vsakogar, ki ga skrbijo spremembe. 

Mojca Pokrajculja

Otroška knjiga, starost 3-8 let

Zapisal koroško pripovedko: Vinko Mőderndorfer

Ilustriral: Marjan Manček

Odlomek iz knjige

Mojca Pokrajculja je pometala hišo in našla krajcarček. Zanj si je kupila piskrček. Zvečer je zlezla vanj, legla in zaspala. Zunaj je bil hud mraz in padala je slana.

Vsebina knjige

Koroška ljudska pripovedka o Mojci Pokrajculji, ki je med pometanjem hiške našla krajcar in si zanj kupila piskrček. Zvečer je zlezla vanj in zaspala. Ker je bil zunaj mraz in je pihala burja, je na vrata piskrčka potrkalo veliko živali. Prav vsem je ponudila zavetje. Preden pa je živali spustila k sebi, ji je moral vsak zagotoviti, da zna delati nekaj koristnega in da ji bodo pomagali pri pospravljanju ... 

Čarli, ti si car!

Otroška knjiga, starost 3-8 let

Napisala in ilustrirala: Terry Milne

Odlomek iz knjige

Preden se odpravi spat, Čarli preveri pod posteljo ... in za zavese. In postavi svoje igrače v ravno vrsto. Zajca, pando, medvedka, psička, punčko in gosko. Vse ima v postelji za srečo.  

Vsebina knjige

Čarli vedno vse počne na enak način. Prepričan je, da se bo samo tako vse dobro izteklo. Potem pa nekega dne zazvoni telefon in Čarlijev dan postavi na glavo. Zgodba želi otrokom, ki imajo težave z nenehnim ponavljanjem obredov (avtisti, osebe z obsesivno-kompulzivno motnjo), pokazati, da je povsem varno kakšen del obreda tudi izpustiti. Še posebej, če lahko s tem nekomu priskočimo na pomoč. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.