https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Sindikati v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva napovedali stavko

28.01.2022 ob 15:00  

Reprezentativni sindikati v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva so napovedali stavko, ki se bo začela 16. februarja. Stavko so napovedali zaradi vladnega kršenja dogovora o nadaljevanju pogajanj.


Sindikati zahtevajo takojšen začetek pogajanj ter sprejem standardov skladno s stavkovnimi sporazumi iz leta 2018. Skladno z novembra lani sklenjenim sporazumom med sindikati in vlado bi se pogajanja morala nadaljevati najkasneje do 15. januarja, a do tega ni prišlo.

"Sindikati smo vladno stran večkrat pisno pozvali k začetku drugega kroga pogajanj, vladna stran pa z obvestilom o nepričetku drugega kroga pogajanj neposredno krši sklenjeni dogovor, ki ima naravo kolektivne pogodbe in katerega kršitev ima za posledico tudi plačano stavko v obeh dejavnostih," so zapisali v sporočilu za javnost.

"Izpostavili so, da je vlada že sprejela pogajalska izhodišča za pogajanja o spremembah v okviru kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike, in sicer vsem enako in vsem za šest plačnih razredov, pogajalskih izhodišč za dejavnost zdravstva in socialnega varstva ter zdravstvene nege pa ne.

Pristojna ministra za zdravje Janez Poklukar in za delo Janez Cigler Kralj sta v sredo ob vladnem obisku Posavja pojasnjevala, da izhodišča za pogajanje še usklajujejo na ravni vlade," poroča STA.

* Fotografije so simbolične (Pixabay)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.01.2022 ob 17:30 gost

      K du stavkali saj pa ljudje že dve lati neupajo k zdravniku. Ne vem kaj bi splo ti ljudje radi. Ani se zdj meajo razmeati ena polovica pa nedela nič od nič. In verjetno bo ta druga polovica štrajkala kajti tista pva plovica nima časa za štrajk.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.01.2022 ob 22:06 gost

      Stavkajo ker jim varnostniki nočejo več "štemplati" prisotnost !

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2022 ob 14:37 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.