https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Umrl je akademski slikar Vladimir Potočnik

01.02.2022 ob 0:00  

V 79. letu je umrl akademski slikar, mag. Vladimir Potočnik iz Ljutomera, so sporočili iz Občine Ljutomer.

Potočnik, rojen 8. marca 1943, je študiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je študij zaključil s specialko pri profesorju Maksimu Sedeju leta 1967. Najprej je služboval na Osnovni šoli Križevci pri Ljutomeru, nato pa kar 36 let na Osnovni šoli Ivana Cankarja Ljutomer, kjer je bil en mandat tudi ravnatelj.

Bil je soustanovitelj Društva likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije. Njegov opus obsega številna umetniška dela, ki jih je širši javnosti predstavil na mnogih razstavah.

»Vladimirju Potočniku pripada ekskluzivno mesto med slikarji-raziskovalci krajine v sodobni slovenski likovni umetnosti. Vztrajanje pri oblikovanju lastnega izraza, lastne poetike o svetu, o krajini, pa tudi o lastnem ustvarjalnem procesu, ki osmišlja njegov bit, je temeljna predpostavka njegovega slikarstva,« je o prleškem umetniku v monografijo Vladimir Potočnik zapisal zgodovinar mag. Franc Obal. Monografijo je izdala in založila Občina Ljutomer ob pomoči Splošne knjižnice Ljutomer, izšla pa je leta 2013, od Potočnikovi 70-letnici.

Pogreb bo v sredo, 2. februarja 2022, ob 15. uri na pokopališču v Križevcih pri Ljutomeru.

Vir: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.