https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

V pričakovanju pokalnega obračuna v Litiji

1.2.2022  

Po skoraj dvomesečnem premoru se ta petek na parket vrača članska ekipa ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara.

Do naslednjega prvenstvenega obračuna v 1. slovenski futsal ligi bodo Ljutomerčani sicer morali počakati do naslednjega tedna, ko v petek, 11. februarja, gostijo ptujsko Hišo daril, ta petek pa jih čaka prva tekma četrtfinala pokalnega tekmovanja Terme Olimia. Gostovali bodo v Litiji, kjer se bo tekma pričela ob 20. uri.

»O Litijanih ni potrebno izgubljati besed. Desetkratni državni in devetkratni pokalni prvaki imajo tudi v tej sezoni odlično ekipo, novemu trenerju, nekdanjemu selektorju, Andreju Dobavičniku pa je uspelo povezati izkušnje in mladost. V Litijo ne potujemo z belo zastavo. Želimo odigrati hrabro, predvsem pa se v Ljutomer vrniti z aktivnim rezultatom, ki bi nam pred povratno tekmo dajal možnosti za napredovanje,« je pred petkovo tekmo dejal trener ljutomerskega moštva Tomislav Novak. Povratna tekma četrtfinala bo 18. februarja v prleški prestolnici, skupni zmagovalec pa se bo uvrstil na zaključni turnir četverice.

Pred nadaljevanjem sezone sta člansko ekipo Meteorplasta ŠIC bara okrepila slovenska legionarja, ki sta se vrnila iz Italije: reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič in izkušeni Marcel Vindiš. »Prepričan sem, da se bosta hitro vključila v naš sistem, kljub temu, da nista bila veliko z nami. Tjaž je bil z reprezentanco na evropskem prvenstvu na Nizozemskem, Marcelu pa je treninge preprečila bolezen,« je povedal Novak. V zadnjih dveh tednih se je virus nastanil tudi v ljutomerski tabor, zato igralci še ne bodo maksimalno pripravljeni za nastop. »Posledice je virus zagotovo pustil, verjetno tudi v drugih ekipah, zato ne iščemo izgovorov. Poskušali se bomo čim prej sestaviti in nadaljevati dobro delo iz lanskega leta.«

V osmini finala pokalnega tekmovanja je Meteorplast ŠIC bar v gosteh s 7:1 premagal KIX iz Ajdovščine, Litija pa je bila s 5 : 3 v Mariboru boljša od Miklavža.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.