https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

V Pekingu se začenjajo zimske olimpijske igre

04.02.2022 ob 8:00  

Peking med 4. in 20. februarjem 2022 gosti 24. zimske olimpijske igre. Kitajska prestolnica je prvo prizorišče, ki bo gostila tako poletno (2008), kot zimsko izvedbo olimpijskih iger. 

Olimpijske igre se bodo začele z današnjim slovesnim odprtjem, ki bo na pekinškem stadionu Ptičje gnezdo, ob 13. uri po srednjeevropskem času. Slovesnost, ki naj bi imela 3000 sodelujočih, bo trajala dobro uro in pol.

Med 91. državami udeleženkami bo Slovenija v mimohodu 70. po vrsti. Zastavo bosta vihtela deskar Rok Marguč in alpska smučarka Ilka Štuhec

Prva priložnost za slovensko kolajno bo že v soboto, 5. februarja, ko bo ob 11.45 posamična tekma smučarskih skakalk.

Maskota olimpijskih iger Peking 2022 sliši na ime Bing Dwen Dwen. Gre za velikega pando, odetega v ledeno obleko, z zlatim srcem in veliko ljubeznijo do vseh zimskih športov. Na natečaju je bila podoba ogrožene vrste sesalcev, ki danes živi le še v nekaj med seboj izoliranih populacijah v gorskih gozdovih osrednje Kitajske, izbrana izmed 5.816 predlogov.

Naslovna Foto: izrez iz videa

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.