https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bodo učitelji in vzgojitelji stavkali 9. marca?

04.02.2022 ob 13:00  

Sviz je pozval svoje člane, zaposlene od vrtca do univerze, naj prihodnji teden glasujejo o splošni stavki vzgoje in izobraževanja, je sporočil glavni tajnik sindikata Branimir Štrukelj. “Če bo večina za stavko, bomo stavko izvedli 9. marca," je napovedal.

Na današnji novinarski konferenci je glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) Branimir Štrukelj povedal, da je 54-članski glavni odbor Sviza soglasno sprejel sklep, da pozove prek 32.000 članov, da glasujejo o splošni stavki. Takšen je namreč način odločanja o stavki v tem sindikatu, da se mora vsak član osebno odločiti za ali proti stavki, poroča STA.

Prihodnji teden bodo tako začeli z glasovanji v 760 zavodih. Če bo večina za stavko, se bo ta začela 9. marca, od takrat dalje jo bo usmerjal glavni stavkovni odbor, v katerega se je v četrtek preimenoval glavni odbor Sviza.

Odločitev glede splošne stavke je tako sprejeta, veljala pa bo po tem, ko bo članstvo o tej odločitvi glavnega odbora glasovalo, je poudaril Štrukelj. Po napovedih bodo sredi prihodnjega tedna sporočili rezultate. Je pa nato, kot je dodal glavni tajnik Sviza, do 9. marca dovolj časa, da se o zahtevah dogovorijo.

"Če bi oblast zgolj delno ravnala tako, kot je pri zdravnikih, potem imamo dvakrat ali trikrat preveč časa za to, da preprečimo to dejanje, ki pa bo sledilo, če ne bo prišlo do uresničitve zahtev," je dejal Štrukelj. Stavka bo trajala do uresničitve zahtev s prekinitvami, ki pa so predmet odločanja glavnega stavkovnega odbora, je napovedal.

Bistveni zahtevi

Natančne stavkovne zahteve bodo delodajalcu posredovali, ko bo stavka izglasovana, jih je pa Štrukelj danes strnil v dve bistveni zahtevi. Ena je zahteva po takojšnji sklenitvi sporazuma o vrednotenju in plačilu dodatnega dela, ki nastaja z obvladovanjem epidemije v vseh vzgojno-izobraževalnih zavodih.

"Ni mogoče pristati na to, da šolske oblasti ravnajo, kot da gre za običajno situacijo," je bil ogorčen Štrukelj in dodal, da so zaposleni na koncu z močmi in da na sklenitev takšnega dogovora opozarjajo zadnje leto dni, a doslej še niso dobili nobenega odgovora.

Druga pa je zahteva po zvišanju plač vsem zaposlenim v vzgoji in izobraževanju. Ne zahtevajo le zvišanja za strokovni kader, ampak tudi za ostale, kot so hišniki, čistilke, kuharji in drugi. Zahteva je posledica premikov v zdravstvu, je dejal Štrukelj in dodal, da ti premiki kažejo, da plače v vzgoji in izobraževanju močno zaostajajo za vsemi drugimi deli javnega sektorja.

Ogorčeni nad odnosom oblasti

Povedal je tudi, da je med 54 člani glavnega odbora Sviza prevladovalo splošno ogorčenje nad odnosom oblasti in nad nespoštovanjem zaposlenih v vzgoji in izobraževanju, ki ga po njegovih besedah izraža ta oblast. Poudaril je, da vsi v zdajšnjih razmerah vlagajo maksimalne napore za to, kar bi bilo dobro za družbo, a da ne zaslužijo "niti dostojnega pogovora z oblastniki", ki da jih že eno leto ignorirajo, ko opozarjajo na potrebo po razrešitvi situacije.

Štrukelj je bil danes tudi kritičen do zagotovljenih dodatnih dveh milijonov evrov, ki jih je šolsko ministrstvo namenilo šolam za plačilo nadomeščanj. Dejal je, da gre za drobiž, "ki žali ali pa sporoča, da ti ljudje živijo na nekem drugem planetu, ne pa v realnosti".

Foto: izrez iz videa

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.02.2022 ob 14:17 Karel K. gost

      Ko človek posluša tega titoističnega propagandista, baje z plačo visoko koj je nima niti predsednik države, človeku mine volja. On se ne bori za učitelje ampak za svoj stolček in privilegije. Učiteljski poklic je pomemben in zahteven, saj sem sam kar nekaj let ta poklic opravljal, vendar ta primerjava z zdravniki v višini plač, delovnem času, delovnih pogojih kateri rešujejo življenje ni primerljiva. Vsaki dan so zdravniki na pravni tapeti zaradi storjenih napak ali morebitnih storjenih napak. Nobeden učitelj se ne omenja, da ga bodo starši tožili, ker njihovega otroka ni naredil za doktorja znanosti, če ni za to sposoben. Ne obstaja pravni pogoje za takšno dejanje. Zdravnika in bolnišnico pa lahko doleti visoka odškodnina, zapor, izguba lecence in s tem tudi dela in še in še bi lahko našteval. Če že problematizira višiuno plače, pote, jih naj problematizira zaradi plač politikov v parlamentu in na vseh drugih finkcijah v državi od občine do države. Ti nič ne delajo, samo zapravljajo lažejo manipulirajo z državljani in imajo višje plače kot jih imajo učitelji. Politikom s takšnimi človeškimi lastnostmi, moralno in etično držo, delovno uspešnostjo ki je nična bi bilo potrebno, da državljani sprejmejo zakon, da vsaki mesec 90 odstotkov plače vrnejo v državno blagajno, tako da bodo živeli na socialnem minimumu.

      23 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 18:42 . gost

        Pa seveda, prav je, da štrajkajo. Si sploh predstavljate, kako naporno je dobiti 1.800.00 EUR neto plače, delati do pol dvanajstih seveda dopoldne hahaha, vzeti trojno kosilo za domov, iti s sodelavkami na kavico in tam obrekovati starše... Pa še najpomembneje, ves svoj gnev zliti na otroke in imeti 100% podporo ravnateljice.

        16 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 19:24 Školnik gost

        Sta vidva Karel K. in spoštovani gost sploh videla šolo od znotraj ali pa sta jo videla samo od zunaj in še to od daleč.

        9 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 19:40 Karel K. gost

        Nisi pšrebral mojega komentarja ali blefiraš ali pa sploh ne razumeš kaj bereš. Jaz sem desetletje delal v šoli v razredu.

        7 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2022 ob 9:50 gost

        Karel Kozic, na srednji poklicni šoli te nimajo zabeleženega kot učitelja ali predavatelja. Kje in kdaj si učil?

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.02.2022 ob 14:39 gost

      Si upa kateri učitelj javnosti pokazati plačilno listo učitelja???? Moja bivša je učiteljica, in prejema placo katere se nebi sramoval marsikateri delavec v Avstriji!

      17 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 14:50 gost

        Že s tem, ko primerjaš plačo delavca in učiteljice, si vse povedal o sebi. Se pa strinjam z vsemi, ki mislijo, da učitelj ne more imeti tako visoke plače kot zdravnik.

        19 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 20:45 Irena gost

        Jaz si upam pokazati vse placilne liste, ki sem jih do sedaj dobila - takoj in komurkoli! Moja placa, ki je nakazana na racun, torej z vsemi stroski malice in prevoza, je 1100 evrov. Naj omenim, da imam dokoncan magisterij! Delam za polni delovni cas, uciteljica tujega jezika na razredni stopnji. Pokasiram vsa nadomescanja, prihajam ob 16.00 domov, ker sem se v podaljsanem varstvu, potem pa zopet sledijo priprave na naslednji dan, govorilne ure s starsi, pedagoske konference, sestanki aktivov, izobrazevanja ipd. Ko sem placilno listo pokazala sorodniku s Svedske, se kar ni mogel nacuditi. Njegov naslednji stavek je bil: "Ti moras pa res imeti rada svoje delo. Ker zaradi denarja, ga sigurno ne opravljas." In to je se kako res. Obozujem svoje delo. Rada sem z otroki in uzivam, ko vidim, kako rastejo in usvajajo znanje, vescine, vrednote itd.

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.02.2022 ob 14:39 2021 gost

      Pa te človek je groza od groze, da ga samo vijdiš. Tu se sploh nemre nihče pogovarjat, ka bi se plače v državi uredile, je več zraven. Predlagan, ka učitelji malo probajo v tujini iskati službo z sindikalisti, pa bomo videli kako bodo zadovoljni,....naprimer v sosednji Avstriji. Ka on mijsli, da dvig plač nebo podražilo cen v vrtcih in kdo je sploh zmožen plačevati višjo ceno vrtca. Ja volitve se bližajo, pa je potrebno mešati meglo.

      22 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 14:44 Karel K. gost

        To je končni udarec na žebljino glavico. Zdravniki se maswovno zaposlijejo v tujini in tudi medicinske sestre, učitelj pa nobeden ali njih zelo malo, tam na višji znanstveni stopnji. Kako to, da ta Štrukelj ne poizkuša iskati službe v državah EU.

        15 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 17:58 gost

        Kučanov zet---komunajzar !!! Potem pa volite to gamad ! Naj crkne prokleti komunajzar lejvi !!!!!!!!

        10 8 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.02.2022 ob 14:57 Svašta gost

      Znan ka učitelji tudi dobijo dodatek k placi zaradi covida, pa to nej maloga. Poleg plac, pa dobijavo se razne dodatke, za kere pa narod tak nevej, tak ka majo rejsan... Zakoj niti eden učitelj nejde v Avstrijo delat??

      17 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 15:01 gost

        Tudi novinarji so dobivali covid dodatek. A proti njim pa nimaš ničesar. So si novinarji zaslužili ta dodatek? Niso! Pa tudi učitelji si v večini niso zaslužili! Niti vsi zdravniki! Da o raznih direktorjih niti ne pišem!!!!

        18 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 20:49 gost

        Zato, ker je potrebno znati nemski jezik. In to ne le pogovorno, ampak KNJIZNO! In to je zopet dodatno ucenje, za katerega preprosto ni casa, sploh, ce imas poleg sluzbe se druzino.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 21:18 Učiteljica gost

        Učitelji nismo dobivali nobenih kovidnih dodatkov. 1 evro ali 2 na dan za uporabo lastnega računalnika in lastnega interneta, ko je bilo poučevanje na daljavo. Dodatek k plači je lahko le dodatek na delovno dobo ali splošna olajšava na otroke. Ni drugih dodatkov. Nobenih.

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.02.2022 ob 15:19 Tak je gost

      Citirani z drugega portala: "Šolniki lepo vas prosim. Po 4 letih faksa učiš npr. v srednji šoli. Zdravnik po 6 letih faksa še ne more samostojno delat, potem pa 2 leti specializacija, šolnik ima pa že štiri leta del. dobe. Šolniki imajo 3 mesece počitnic, zdravnik manj kot 1 mesec Kdo vam je dal 7.2.2022 prosti dan, ko morajo tudi zdravniki in starši v službo. Nikoli in nikjer na planetu ni zdravnik enako plačan kot šolnik, povsod v svetu so zdravniki veliko bolje plačani. Tega izsiljevanja šolnikov imamo dovolj."

      21 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 15:34 gost

        Napiši ti ta portal, ki tako zavaja. Jasno je, da učitelj ne more imeti takšne plače kot jo ima zdravnik, a ni potrebno zavajati in lagati ljudem. Ne piši laži, da ima zdravnik manj kot mesec dni dopusta. Manj boš gledal Novo24TV pametnejši boš.

        12 11 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 22:29 buh gost

        ne glejta samo z ene syrani zadevo v nekem ozkem obzorju. Pripirocam da si zadeve prvic rziscete sirse in takrat komentirate. Stanje ate opisali samo za specificne in ozkogledane.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.02.2022 ob 15:40 gost

      Vsi v 70 plačni razred javna uprava. Ostali glpi nrodpa aj zato del gospodarstvo. Državna blagajna pa že prazna eno leto. Kajti že Madžari nam posojajo denar.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 16:24 Karel K. gost

        Državna blagajna je že šrazna 30 let na 45 let podlage, saj smo začeli z visokim dolgom katerega smo prevzeči iz bivše države in plačujemo stroške titoističnega razkošnega življenja in takratne ideološke blaznosti.

        10 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 16:57 gost

        Karel Kozic zakaj lažeš? Ali si res idot, ki nič ne veš? Ko smo se odcepili od Jugoslavije, so bile vse državne blagajne polne in smo imeli manj kot milijardo evrov dolga. Danes imamo ( po veliki potrošnji Janševe vlade v državni blagajni za več kot 3 milijarde evrov minusa, zunanjega dolga pa za več kot 42 milijard evrov. Vse to so uradni podatki kdajkoli dosegljivi na internetu, zato res ne vem zakaj vedno lažeš in si nekaj izmišljuješ. Prekleti pizdun pokvarjeni nespametni. Marš.

        9 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 17:47 Karel K. gost

        Dudek F (DF) nehaj pisati leta ene in iste norosti in se nehaj ukvarjati s tistim česar ne razumeš, nehaj pa tudi lagati v korist svoje titove države, kjer se nikoli ni znali koliko se je potrošilo in koliko nabavilo. Kako je lahko po razpadu Jugoslavije moglo biti, nismo se odcepili, ker je titova Jugoslavija ekonomsko razpadla v krvi, da so bile vse blagajne v Sloveniji polne, ko pa nihče ni vedel kakšno je ekonomsko stanje v samostojni Sloveniji. Firme so propadale zaradi nesposobnosti rdečih direktorjev, kateri v tržnem gospodarstvu teh niso znali voditi ali z njimi gospodariti, taisti rdeči direktorji in drugi privilegiranci z namenom, da bi ustvarili titoistične tajkune so kradli kot srake. In kot se to vidi, še danes ni drugače, še vedno titoistični roparji kradejo na razne načine, posaebej je to očitno v zdravstvu pa tudi v bankah, ko je potrebno vsakih toliko let banke z državnim denarjem dokapitalizirati, ker so to banke kot samostrežni parket za privilegirane. Zdaj si spustil zadolžitev v teh dveh letih Janševe vlade spet na realna tla, pred tem si že prišel na 20 ali celo 25 milijard. Vidiš zaradi vsega tega lopovstva slovenske titoistične politične in ekonomske elite imamo po tvoje 45 milijard dolga. Sem ti pa že zapisal, da tisti dolg v titovi Jugoslaviji ne moreš nominalno predstavljati z tetanjo vrednostjo ampak ga moraš vsaj 20 krat multiplicirati, da dobiš vrednost tega dolga danes.

        7 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 18:00 gost

        Karel, ti si madžaronski bedak in lažnivec. Jaz sem ti napisal uradne podatke. Tvoje norosti, ki jih že več kot 30 let ponavljaš, pa me ne zanimajo.

        5 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 19:43 Karel K. gost

        Uraden strokoven podatek je, da lahko pretekli solg prenesemo v sedanji čas z multipliciranjem, saj se višina vrednosti nenehno povečuje. To o madžaronih, bedakih in lažnivcih pa si zatakni za vrata v tvojem bunkerju.

        4 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2022 ob 9:14 Marx gost

        Karel in gost. Razumem vajin gnev proti šolnikom. Očitno je šlo v šoli, kamor sta hodila nekaj hudo narobe, da so vaju tako zašuštrali. Mogoče bi morala poskusiti še enkrat. Lahko, da vama pomaga.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.02.2022 ob 15:47 Javmo objavit plače učiteljev gost

      Javmo objavit plače učiteljev!!! Vam garantejran ka de te narod na ulicah.

      19 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 16:56 2021 gost

        Kdaj se bodo upokojencem pokojnine za 40.let delovne dobe izenačile z učiteljskimi plačami,....šele takrat se lahko za 2.% dvignejo plače učiteljem. To je potrebno povedati nad sindikalistu Štrukeljnu.

        18 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 17:01 gost

        A TI, KI SI Z LOPATO IN PIKOM DELAL BI RAD IMEL TAKŠNO POKOJNINO KOT IMAJO IZORAŽENI IN LJUDJE Z ODGOVORNOSTJO PLAČE? V KATERIH ROVTAH TI ŽIVIŠ?

        8 24 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 18:55 Učiteljica gost

        Kar prijavite se na razpis! Učiteljev povsod manjka. Če bi bile v tem poklicu bajne plače za nič delat, ne bi bilo tako. Ne omaluvažujte našega dela. Plača je zaslužena.

        11 5 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.02.2022 ob 16:14 slavek gost

      ka pa ostali sindikalisti, bote dale tiho?

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.02.2022 ob 16:57 gost

      SVIZ, včerja so se drli "odprimo šole", danes bi stavkali in šole zapirali. Nasprotovali spremembi dohodnine, danes zahtevajo višje plače. Razumi kdor more.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.02.2022 ob 17:34 AAAAAAAAAAAAAAAAAA gost

      Najbole betežna zahteva je pa ta za zvišanje plač zaradi večjoga obsega dela pa ka mogoče delajo cejle dnejve ali ka. Se napravijo v delovnon časi, ka bi radi?

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 17:41 gost

        Ne piši komentarja pri tistih temah, ki jih ne razumeš. To je malo bolj zahtevno kot okroglo usnje in veška MURA.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      04.02.2022 ob 17:38 Učitelj gost

      Učitelji učimo v šolah in na daljavo, pa smo tiho in zadovoljni, če vse teče in smo zdravi. Potem pa se oglasi nek sindikalist z večno funkcijo in ljudi šunta ter jih dela naumne. Je ta človek sploh kdaj delal, mogoče v kakem razredu? Ne, je zet malega hudobneža, zato je varen. Pa lahko gobca in manipulira z ljudmi, prej pa levica ni dvignila učiteljskih plač 15 let. Verjemite, vem, ker delam za katedrom. V takem sindikatu pa nisem in ne bom.

      15 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 17:51 gost

        Ti, ki si z vsem zadovoljen, napiši koliko plače imaš. Pokaži jajca in se izprsi, da ne bom mislil, da samo prazno slamo mlatiš. Pa še delovno dobo zraven napiši.

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 18:45 Učiteljica gost

        Profesorji na srednji šoli imajo plače med 950 na začetku in 1500 evri ob koncu kariere. Noben učitelj nima 3 mesece dopusta, ampak največ 35 dni ( najstarejši delavci).

        10 4 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      04.02.2022 ob 18:04 gost

      ZA VSE TE ZDRAHE JE KRIVA LEVOJAJA PROPAGANDISTIČNA GAMAD !!!!!!!! naj čimprej pocrka! Vse težave začnejo in propagandirajo napihnjeni levi kameleoni!!!!!! banda prejkprokleta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      04.02.2022 ob 18:11 gost

      Učitelji, zdravniki, zobozdravniki, policisti, skratka vsi javni uslužbenci imajo prevelike plače. Pozabili so pa še povedati da njim davkoplačevalci placujejo 2 pokojninski steber. Zato bi vsi morali za 3 plačne razrede iti dol ne gor. Kajti itak nič ne delajo samo drek mešajo vsi po vrsti. Kajti delajo tisti keri vse to sranje plačajo in to so delavci v gospodarstvu.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2022 ob 9:41 gost

        Nimako oni prevelikih plač, delavci imajo premale plače. Samo to takšen z nedokončano osnovno šolo tako ne razume.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      04.02.2022 ob 18:11 gost gost

      MA TA ZET KUČANOV DIPLOMO PITAN LEJKO

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      04.02.2022 ob 18:18 gost

      Tij imaš diplomo gnoj in tvoj vele pizdek vladni.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      04.02.2022 ob 18:37 gost

      Ja kak se pa lejko en kumrovški učitelj primerja z zdravnikom , ka ste zgubili rejsan vse kriterije.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      04.02.2022 ob 18:50 Steyr gost

      Jaz sem zaposlen v Magni in lahko potrdim da me sestra šiša s plačo učiteljice, samo toliko...

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      04.02.2022 ob 19:03 gost

      Tam delaš tak da te malo vrag ne vzeme !!!!!!!!!!!!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      04.02.2022 ob 19:25 Jože gost

      Sem profesor na srednji šoli 32 let. Učim strokovne predmete - elektrotehniko. Nikoli ne končam pred 14.uro. to je delo v šoli. Popoldne delam Powerpointe, učne liste, računalniške vaje, odgovarjam na pošto staršem, in dijakom, urejam E-redovalnico oz.EAsistenta, nalagam gradivo v spletno učilnico. Treba je slediti novostim, se učiti nove računalniške programe, kar terja veliko časa. Pripravljam dijake na tekmovanja, kar spet vzame veliko časa. Tudi kolegice slavistke ogromno delajo. Tega dela nihče od vas ne vidi. Učitelj ima dopusta med 24 in 35 dnevi, odvisno od starosti in starosti in števila otrok. Štruklja in stavke pa ne podpiram. Meni je največja nagrada zadovoljen dijak.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      04.02.2022 ob 19:28 pikolino gost

      Ti, ki imajo polne riti, bi še več, tisti, ki pa za njih delajo v gospodarstvu za male plače pa so tiho in morajo biti s tem zadovoljni ali pa jih delodajalec odpusti. Tega pri učiteljih ni.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      04.02.2022 ob 20:14 Marko gost

      Štrukelj bo spravil na štrajk samo levičarske učitelje, drugi pa ga ne podpiramo. Sindikat za učitelje itak ne naredi nič. Plače učiteljev so spodobne, čeprav delo ni lahko. Pod levimi vladami nikoli ne organzira štrajka, Janši pa vselej kontrira.

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      04.02.2022 ob 20:23 Jure gost

      Od tega Štruklja nikoli nič pametnega, same zdrahe. Sindikati so proti nižjim davkom in s tem višjim plačam. Samo zase skrbijo. Zdajj šunta učitelje proti vladi. Vsak bi rad imel več. Tudi jaz sem učitelj, ampak na Štrukljeve limance ne grem.

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      04.02.2022 ob 20:34 Štefanija gost

      Predvolilni boj se je začel. Sindikalisti zaj šuntajo medicinske sestre in učitelje, da bi bili fovš dohtarom. Skregat hočjo ljudi. Za maloga človeka pa tem tičem ni. So proti znižanju davkov in proti temu da dobimo vavčere za elektriko in proti vsemu kar vlada dobrega naredi za me ljudi. Samo za svoje riti skrbijo! Za skupino J se nikole niso bori za više plače

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      04.02.2022 ob 20:54 gost gost

      ZATO PA NA VOLITVE KONČATI ENKRAT ZA VSELEJ S TEMI RDEČIMI MANJAKI

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2022 ob 21:49 Karel K. gost

        Drugih pa ne bo na volilnih listih! Vse je to enako spoštovani gost, kar se ponuja.

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      05.02.2022 ob 12:55 učitelj gost

      Sem mlad profesor s plačo okrog 1200 EUR za polni delovni čas na srednji šoli. Boli pa me, ko vidim in slišim, da imajo učiteljice/učitelji z višjo šolo na osnovnih šolah tja vse do 2000 EUR plače. Kaj bodo te stavkale? Da jim bomo odvzeli preveč plače?

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.02.2022 ob 17:30 Učiteljica gost

        Si pogledal njihovo plačilno listo? Pri plači je všeta splošna olajšava za vsakega otroka. Tako kot v vseh drugih poklicih. To dvigne plačo. Pa znesrk za prevoz in malico 2000 evrov plače v šoli ne moreš dobit.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      05.02.2022 ob 15:22 KOST gost

      PA JE LEVIČAR VRGEL KOST MED LJUDSTVO, DA SE GRIZE. ON IN NJEGOVA KLIKA PA BODO SPET DOBILI VOLITVE, SLOVENIJA PA SPET MED KOREJO IN KITAJSKO ZA DVE LETI. TAK TO PRI NAS GRE ŽE 30 LET.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      06.02.2022 ob 9:38 gost

      Cipot, Perš, Kisilak, Mešič in ostali verniki so polno zasedeni.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      06.02.2022 ob 19:58 gost

      Nešterne doktore imajo tudi do 50 dni dopusta ka te znale ampak nišče nevrvle zakoj telko polek velke plače so veliko odsotni iz dela

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.02.2022 ob 20:23 gost

        Pa veliko dni raznih " izobraževanj " , plačanih " študijskih " dopustov in še kaj. Poglejte na primer Beovićevo, Logarjevo, Kreka, ........ veliko več na raznih tiskovnih konferencah, v TV studijih in drugod kot na svoji delovnih mestih. Predsednica Zdravniške zbornice, vodja cepljenja, svetovalka vladi za kovid ukrepe, predava na fakulteti, dela v UKC Ljubljana, nenehno okoli novinarjev, ................ Pa kako ženska to sfolga? Potem pa ni čudno, da povsod sfali. Kaj bi svet brez nje?

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      07.02.2022 ob 7:46 gost

      Najbrž jo boš ti nadomeščal.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      07.02.2022 ob 19:44 gost

      Ućitelji imajo že zdaj previsoke plače naj ne jamrajo in govorijo tisto kar je resnica govorrijo samo o goli plači kaj pa z dodatki ti nanese kar lepo plus letne počitnice zimske počitnice krompirjeve počitnice in nevem kakšne vse počitnice imajo učiteljice nevem kaj sploh bi radi nič nej delati pa imeti veliko plačo tou tak nejde ale prinas je vse možno samo da gospodarstvo vzdrži drugače nebo plač v jjavnem sektujrju če gospodarstvo propadne

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.