https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Lovili bodo dva zadetka zaostanka

5.2.2022  

Prvi februarski petek je bil rezerviran za prve tekme četrtfinala slovenskega futsal pokala Terme Olimia. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je gostoval v Litiji, pri desetkratnem državnem in devetkratnem pokalnem prvaku.


Gostitelji, za katere niso igrali poškodovani reprezentant Gašper Vrhovec ter novinca Brazilca Paulo Ferreira in Jeferson Luis Correa Carpes, so slavili s 3:1 (3:0). Povratna tekma bo v petek, 18. februarja 2022, ob 20.30 uri v dvorani ŠIC Ljutomer.

Po skoraj dvomesečnem premoru je ljutomerska ekipa znova stopila na parket, prvič pa sta se v dresu Meteorplasta ŠIC bara predstavila slovenska legionarja iz Italije, reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič in izkušeni Marcel Vindiš. Trener Tomislav Novak je tako imel v Litiji na razpolago naslednjo ekipo: Miha Prijol, Tjaž Lovrenčič (vratarja), Aljaž Goznik, Matic Goznik, Mitja Gašparič, Marcel Vindiš, Adrijan Trstenjak, Urban Goričan, Aljaž Ruis, Kristian Škerget (kapetan), Rok Šnofl in Niko Vajda.

Ljutomerčani so v prvi četrtini tekme izgledali neprepoznavno, številne individualne napake pa so botrovale, da so domačini v obdobju med 7. in 9. minuto dosegli tri zadetke: 1:0 Šturm (7), 2:0 Čosić (8), 3:0 Jediael (9). Do konca prvega polčasa so gostitelji še imeli nekaj priložnosti, a niso zadeli, edino pravo priložnost gostov za zadetek pa si je v 19. minuti priigral Vindiš, vendar je žoga zadela zunanji del mreže.

Po prihodu iz slačilnice so igralci Meteorplasta ŠIC bara zaigrali veliko boljše, agresivnost pa se jim je obrestovala že v prvi minuti nadaljevanja, ko je reprezentančnega vratarja Nejca Berzelaka premagal Urban Goričan. Gostitelje je prejeti zadetek zmedel, kar pa Prleki niso izkoristili in kljub priložnostim, ki so jih imeli v prvi polovici drugega polčasa, niso več uspeli zadeti mreže domačinov. Slednji so v zadnji četrtini dvoboja znova prevladovali, vendar se kljub njihovi prevladi rezultat ni več spremenil. »Imamo aktiven rezultat, kar nam je v tem trenutku najbolj pomembno. Tekma je bila težka, Litija pa je pokazala zakaj je druga na prvenstveni razpredelnici. Mi se še malo lovimo. Naših slabih nekaj minut v prvem polčasu je prineslo prednost Litije. Kljub temu ocenjujem, da je bila tekma dobra z naše strani, najbolj pomembno pa je to, da še imamo možnosti za napredovanje,« je po tekmi dejal vratar ljutomerske ekipe Lovrenčič.

* Foto: KMN Meteorplast

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2022 ob 18:42 Jože Činč gost

      Ma bole me kurac!

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2022 ob 18:50 gost

      tele--odvejzanu

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.02.2022 ob 21:20 gost

      Lahko bi malo muraše dali v Lotmerk malo na šolanje nogometa, da si pridobijo malo tehničnega znanja.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.02.2022 ob 9:02 Gost.2 gost

      Ajde Tomi gazite.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.