https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Knjiga Zakleta Ana kot darilo Splošne knjižnice Ljutomer ob letošnjem kulturnem prazniku

08.02.2022 ob 14:00  

Ob 8. februarju, Dnevu kulture, je zavod Splošna knjižnica Ljutomer okoliškim vrtcem, osnovnim šolam, občinam in drugim institucijam podaril knjigo o Zakleti Ani, avtorja Srečka Pavličiča in ilustratorke Nade Stajnko. Po knjigi je posnet predstavitveni video, kateri bo kmalu na ogled.


S tem dejanjem podpirajo Leto prleških vrednot in vinske kulture, katero je v letu 2022 razglasila občina Ljutomer na zadnji občinski seji.

"Naloga naše knjižnice je med drugim tudi ta, da spodbujamo domače avtorje k pisanju zgodb, legend, pesmi, zgodovinskih dogodkov in drugih pomembnih mejnikov iz naših krajev. Tako ohranjamo legende in zgodbe ter povečujemo našo domoznansko zbirko.

Prepričani smo, da vas bo zgodba razveselila in ponesla v zgodovino domačih krajev, v okolico Podgradja, kapelice svete Ane in na Vardovega gradu," pove Vesna Laissani, direktorica Splošne knjižnice Ljutomer.

Legenda v Zakleti Ani govori o zaljubljenem paru, Ani in Blažu in o neprijetni grofici, ki pa ni odobravala mlade ljubezni. V zgodbi nastopa tudi kača, ki se pojavi na vsakih 300 let in ima ključek okoli vratu.

Mogoče vas zgodba nagovori, da se podate na sprehod v okolico kapelice svete Ane na Podgradju in morda bo prav vam namenjeno srečanje s kačo. Kdo ve?

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.02.2022 ob 18:55 Ejga gost

      To pa je ejna, mater vsi se staramo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2022 ob 19:29 Marko gost

      Ce je stara 50.let, je stara ,pa ka zaj

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.02.2022 ob 20:08 Simona gost

      O Zakleti Ani je govora a ne

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.02.2022 ob 20:18 gost

      Olgica je podpisala knjigo?Če ne ,je nočem

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.