https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Brigita Perhavec korak bližje direktorskemu stolčku

12.10.2011 ob 19:09  

Neimenovani kandidat, ki se je prijavil na junijski razpis za direktorja Zavoda za kulturo, šport in turizem, je umaknil svojo kandidaturo, kar pomeni, da je edina kandidatka za direktorico ostala mag. Brigita Perhavec, ki bo morda že v torek na izredni seji mestnega sveta dobila soglasje k imenovanju.


Neimenovani kandidat je pisno navedel, da nepreklicno umika prijavo za razpisano delovno mesto direktorja oziroma direktorice zavoda in da nepreklicno odstopa od kandidatura na razpisano delovno mesto, kar nam je potrdila predsednica sveta zavoda mag. Nataša Horvat, ki meni, da je zgodba s tem dobila srečen konec. "S tem ni več kandidat prijavljen, kar nam je s podpisom potrdil in v tem trenutku to pomeni, da je mag. Brigita Perhavec edina kandidatka," pravi Horvatova in dodaja, da bo že v petek seja zavoda, kjer bodo ugotovili ugotovitveni sklep, v torek pa bo izredna seja mestnega sveta, kjer bo točka k soglasju imenovanju direktorice.

Mag. Brigita Perhavec

Nepotrebna agonija trajala dolgo zaradi političnih igric

Po mnenju Horvatove je to potrdilo, da je postopek ob odpiranju vlog bil korekten in da ni sence dvoma, da bi bilo pri izbiri kandidatke kaj nelegitmnega ali nelegalnega, ni več. "Zgodba je s tem zaključena, da je končno ta agonija, ki se po nepotrebnem vleče, zaključena in mislim, da so tu vnele preveč politične igrice. Brez potrebe so trpela področja kulture, športa in turizma. Zdaj je potrebno posvetiti maksimalno pozornost temu, čemur je zavod ustanovljen in dejavnost namenjena," meni Horvatova.

Mag. Nataša Horvat

Župan porabil občinski denar po nepotrebnem

Spomnimo, da zaradi neustrezno naslovljene vloge, na kateri niso bili napisani niti pošiljateljevi podatki, svet zavoda vloge ni obravnaval, medtem ko je Perhavčeva izpolnjevala razpisane pogoje. Tako jo je svet zavoda potrdil, potrebovala pa je še podporo v mestnem svetu. Župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec je njeno imenovanje s prejšnje seje zaradi pridobljenega pravnega mnenja umaknil, zato je tudi svet zavoda že bil v fazi pridobivanju svojih pravnih mnenj. "Kar pa sem zdaj že umaknila, ker jih ne potrebujemo. So pa le-ta nakazovala, da je svet zavoda ravnal popolnoma pravilno in verjetno je tudi kandidat to spoznal, da nima možnosti. Kot se je izkazalo je včasih najboljše malo počakati, da se stvari same po sebi odvijejo, žal je župan toliko in toliko občinskega denarja zapravil po nepotrebnem," je še povedala Horvatova.

Anton Štihec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.