https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Dobrovniku obeležili kulturni praznik in otvorili razstavo

Dobrovnik, 12.02.2022 ob 6:00  

V Dobrovniku so v petek, 11. februarja, obeležili Slovenski kulturni praznik in ob tem odprli likovno razstavo Bukovniško jezero 2021.

V kulturnem programu so sodelovali pevka Tanja Kološa in recitatorka Kulturnega društva Petöfi Sandor Dobrovnik Ana Toplak ter učenci DOŠ Dobrovnik. Slednji so program pripravili v video obliki.

Kulturnemu programu je sledilo odprtje likovne razstave Bukovniško jezero 2021. Razstava zaobjema dela, ki so nastala v juliju lanskega leta na likovni koloniji, ki sta jo ob Bukovniškem jezeru uspešno organizirali JSKD Lendava in ZOT Dobrovnik.

Sodelovalo je 40 likovnikov, ki so ustvarjali pod mentorstvom akademskega slikarja Duška Abramušića. Z likovniki se je družil tudi likovni kritik in kustos Mario Berdič Codella, ki je z nagovorom tudi odprl razstavo.

Poleg razstave si je v dobrovniškem kulturnem domu mogoče ogledati tudi predstavitev Bukovniškega jezera v sliki in besedi, kot ga vidijo in doživljajo učenci DOŠ Dobrovnik.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.02.2022 ob 8:16 gost

      Vogrin več vejo o kolturnem prazniku več kot Slovenci. Seveda morajo vedeti če pa kopuje o naše bisere Bled in morje. Vlada z Joškujun Horvatu na čelu njim pa vse servirajo na pladnju.

      7 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.02.2022 ob 8:23 po slovensko gost

      "otvorili" pomeni, da so razstavo odprli, kajti nazadnje jo bodo zaprli ne pa "zatvorili" Nekako tako to gre, a ne?

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.02.2022 ob 10:03 france gost

      Praf maš!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.