https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Meteorplast ŠIC bar poražen v Ljutomeru

13.2.2022  

Z dvoboji 14. kroga se je po dveh mesecih premora nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi (SFL). Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je v prleško-podravskem obračunu v dvorani ŠIC Ljutomer gostil ptujsko Hišo daril. Po zaslugi odličnega prvega polčasa so slavili Ptujčani s 7:4 (6:1). Ljutomerčani ostajajo na šestem mestu 1. SFL s 13. točkami.


Domači strateg Tomislav Novak je imel znova težave s sestavo ekipe, saj so manjkali reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič in izkušeni Marcel Vindiš, ki sta se ekipi priključila v zimskem prestopnem roku, ter kapetan Kristian Škerget. Tako so za dvoboj proti Ptujčanom dres Meteorplasta ŠIC bara oblekli Miha Prijol, Toni Kovše (vratarja), Aljaž Goznik, Matic Goznik (kapetan), Tilen Rajter, Mitja Gašparič, Adrijan Trstenjak, Urban Goričan, Aljaž Ruis, Rok Šnofl in Niko Vajda. Pri gostih je manjkal le Kevin Caf, predstavili pa so se vsi novinci Nikola Badrov, Vlado Andrijašević in Patrik Pasariček iz Hrvaške ter Matic Lokovšek in Denis Kneževič. Slednji je bil poleg vratarja Klemna Anžela prvo ime dvoboja s tremi doseženimi zadetki.

Po porazu na prvi četrtfinalni tekmi pokalnega tekmovanja v Litiji (1:3), ko so gostitelji prvi polčas dobili s 3:0, so igralci Meteorplasta ŠIC bara katastrofalno odigrali tudi prvi polčas dvoboja proti Ptujčanom, saj so prejeli kar šest zadetkov. Po začetnem pritisku gostov so imeli v 3. minuti domačini preko Adrijana Trstenjaka priložnost povesti, a je gostujočega vratarja Anžela rešila vratnica. Gostje so povedli preko Kneževiča (8.), na 2:0 pa je pet minut pozneje povišal kapetan Thomas Pihler. Nekaj upanja je domačinom vlil Urban Goričan, ki je v 14. minuti znižal zaostanek, a so gostje preko Kneževiča v isti minuti znova povedli za dva zadetka, do konca polčasa pa preko Tilna Gajserja (17.), Boruta Ručne (18.) in Vlada Andrijaševića (20.) prišli do visoke prednosti.

Po odmoru so domačini zaigrali bistveno boljše. Preko Mitje Gašpariča (23.) in Aljaža Goznika (25), kateremu je to enajsti prvenstveni zadetek, s katerim se je zavihtel na prvo mesto liste strelcev 1. SFL, so naredili tekmo znova zanimivo. Priigrali so si številne priložnosti za zadetek, ki pa jih je Anžel ubranil. Zmagovalec je bil odločen v 30. minuti, ko je svoj tretji zadetek na tekmi dosegel Kneževič. V zadnji minuti je poraz ublažil Aljaž Ruis. »Nismo šli najboljše v tekmo. Smo si sicer ustvarili nekaj priložnosti, a smo v fazi obrambe naredili preveč napak in prepoceni dobili zadetke. Tudi sreča ni bila na naši strani. V prvem polčasu je bil nasprotnik boljši. V drugem polčasu smo si ustvarili veliko več priložnosti in dosegali zadetke. Če bomo igro z drugega polčasa prikazali na naslednjih tekmah, bodo prišle tudi zmage,« je dejal trener ljutomerskega moštva Tomislav Novak, katerega čaka zdaj priprava ekipe na povratno tekmo četrtfinala pokala Terme Olimia, ko bo v petek, 18. februarja v Ljutomeru gostovala v Litiji.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2022 ob 11:49 Kontrec gost

      Bravo nasi

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.