https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pogajanja neuspešna, jutri stavka v zdravstvu

15.02.2022 ob 0:00  

Pogajanja med ministrstvom za zdravje in sindikati zdravstva, socialnega varstva ter zdravstvene nege niso bila uspešna. Jutri bo tako izvedena stavka, in sicer bodo med drugim odpovedane vse nenujne storitve, lekarne pa bodo z izjemo dežurnih zaprte med 10. in 16. uro

Reprezentativni sindikati zdravstva in socialnega varstva ter zdravstvene nege na današnjem nadaljevanju pogajanj niso zbližali stališč glede sindikalnih stavkovnih zahtev, med katerimi je poleg enakega dviga plač, kot ga je vlada sprejela za zdravnike in zobozdravnike, tudi izboljšanje delovnih razmer.

»Sindikalna stran si je danes, kot že ves čas od napovedi stavke, prizadevala doseči stavkovni sporazum, ki bi preprečil sredino stavko,« je v izjavi za medije po koncu današnjih večurnih pogajanjih povedala predsednica Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije Irena Ilešič Čujovič.

Po njenih besedah je imela sindikalna stran zelo tehtne in konkretne predloge, predstavnikom vladne pogajalske skupine pa so danes tudi skušali obrazložitvi svoje argumente za sklenitev stavkovnega sporazuma.

Sindikati so sicer od vladne strani danes pričakovali protipredlog, iz katerega bo razvidno, da ima dejansko interes razrešiti njihove stavkovne zahteve, med katerimi je tudi dvig plač za šest plačnih razredov, kot naj bi bil dogovorjen z zdravniki.

»Vendar lahko z žalostjo ugotovimo, da vlada ni nastopila naproti v čisto minimalnih zahtevah, ki jih je imela koordinacija sindikatov zdravstva in socialnega varstva, zato do sklenitve sporazuma ni prišlo, in jutri bo napovedana stavka v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva izvedena,« je napovedala.

Ob zaključku pogajanj so sindikati z vlado sklenili dogovor o zagotavljanju minimuma delovnega procesa za zagotavljanje zdravja in življenja prebivalcev Slovenije. Med drugim bodo tako odpovedane vse nenujne storitve, lekarne pa bodo z izjemo dežurnih zaprte med 10. in 16. uro.

Foto: Pixabay.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.02.2022 ob 16:17 sobočanec gost

      Pogajanja neuspešna, jutri stavka v zdravstvu, pogrebna podjetja ste prijavljeni ?!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.02.2022 ob 17:13 JAN+ŠA gost

      Vsem doktoron takoj dati začasno odpoved delovnega mesta pa če jih ostane polovica jih mamo zadosta samo tej morejo delati kak trbej..

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2022 ob 18:28 Štef gost

        So grozno zasedeni, v zd pa žive duše ne vidiš, razen zaposlenih, sem videl na svoje oči

        12 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.02.2022 ob 17:39 JAN+ŠA gost

        Rejsan si BE+DAK či mijsliš ka takše zdravstvo kak ga mamo zdaj ,ka je tou vredi !

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.02.2022 ob 17:24 dédnagymama gost

      Kakšno zdravstvo mamo -strah in groza-če bi

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2022 ob 17:41 kilonja gost

        DEBELI ti si težki pacient, ne moreš zdravstva soditi po sebi, tebi niti največji strokovnjaki na Svetu ne morejo pomagati .

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2022 ob 21:40 123 gost

        Mi mamo dobro zdravstvo samo slabo politiko, tudi soboška bolnica ma dober mladi kader samo stari zavirajo

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.02.2022 ob 17:26 dédnagymama gost

      Kakšno zdravstvo mamo -strah in groza-če bi TITO gor stano bi vse te na goli otok poslal ,kar bi bilo tudi prav !

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2022 ob 17:43 kilonja gost

        Zadnjič sem na kupu podstrešne krame našel uokvirjeno sliko Tita, morem reči da je lepo gorela ko sem jo vrgel na grmado.

        3 10 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.02.2022 ob 17:32 MZ2022 gost

      Zdravniki smo že dlje časa priča številnim političnim, medijskim in sindikalnim napadom, zato nas odločitev ustavnega sodišča niti malo ne preseneča. Presenečenje tudi ni, da sta izdani dve nasprotujoči mnenji ustavnih sodnikov. Smo v situaciji, kjer se zdravstveni sistem sesuva. Minister za zdravje “rešuje” zdravstvo brez zdravnikov. Javnost in sindikati izvajajo javni linč nad zdravniki. Dvig plač zdravnikov, ki se sploh ni zgodil, je medijsko problematiziran do skrajnih meja. Prevladuje mnenje, da so praktično vsi poklici v javnem sektorju neposredno primerljivi z zdravniškim. Nismo prepričani, kaj točno sledi, ali še sploh želimo vlagati napore v popravljanje sistema, ki vidi v nas največje sovražnike in ne partnerje pri nujnih rešitvah. Še enkrat bi želeli poudariti, da se osnovne plače zdravnikov vse od nastanka enotnega plačnega sistema niso spremenile. Dejstvo je, da je obstoječi enotni plačni sistem slab in da zdravstvo potrebuje korenite spremembe. Verjeli smo v nov zakon, ki bi lahko pomenil nov začetek za vse zdravstvene delavce. In še vedno stojimo za zahtevo celotnega zdravništva pri izstopu iz enotnega plačnega sistema. Žal nas je pri tej zahtevi najbolj izigral ravno minister za zdravje, ki je kot odgovoren za učinkovito in dostopno javno zdravstvo tisti, ki bi moral stremeti k vzdržnim in celostnim rešitvam. Nasprotno je z ločenimi dogovori z zaposlenimi v zdravstvu, ki so mu tokrat napovedali celo stavko, povzročil razdor znotraj zdravstvenih delavcev, dodatno ponižal poklic zdravnika in sprožil splošni val nezadovoljstva. Čas je, da za nastalo situacijo prevzame odgovornost. Z lepimi pozdravi, Mladi zdravniki Slovenije

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2022 ob 18:13 postonel gost

        brez zamere, a glede na to koliko kiksov si privoščite, da ste tudi vi kot politiki, samo ena velika mafija, si plačila sploh ne zaslužite! seveda ne velja to za vse zdravnike, nekateri še imajo srce in razum, večina vas pa se je zlasti v tej covid zadevi šele pokazala kaj vse ne zna in dela namerno narobe, predvsem iz koristoljubja, torej da pridete do še več denarja, medtem ko mesečno že dobivate nekaj tisočakov oz. desettisočakov. gofljo zapreti in crnčite tako kot vsak pošten delavec!

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2022 ob 20:00 ZA MLADI ZDRAVNIK gost

        Poslušaj MLADI DOKTOR, dokler boste doktori med sabo tako solidarni in ne boste izločili vsaj polovico doktorov med vami, ki vam delajo škodo in niso sposobni za ta posvečeni poklic, delajo zelo malo ali nič, obnašanje njihovo je katastrofa, dokler boste skrivali med sabo take, ne kukajte in se ne bunite. Bodi objektiven mladi doktor pa mi povej kateri doktor in cela ekipa z njim, predvsem v ZD in ambulantah po bolnici začne delati ob 7 uri in zaključi ob 15 uri NOBEDEN. Ob 7 uri najprej kavica, ki traja najmanj do 8 ure ali pa še malo čez, potem je 1 uro malica ob 13 uri pa se konča z delom, to je realnost Slovenskega zdravstva, SRAMOTA. Da imate po 50 delovnih dni DOPUSTA, KAR JE SKORAJ 3 MESECE da sploh ne omenjam. Vsi hrepenite po tujini, mnogi doktori so poskušali pa se hitro vrnili veš zakaj ? Ker v tujini se DELA in je red, in si tam doktor kot je potrebno ali pa te brsnejo v rit.

        13 1 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.02.2022 ob 17:37 kilonja gost

      Ne gre se za nič drugega kot za predvolilno bitko in izsiljevanje vlade, vemo da je večina sindikalistov homoseksualcev in vemo čigavi so homoseksualci, vprašajte poslance Levice in stranke SD .

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2022 ob 18:33 123 gost

        Kam pa spadajo pedofili in tisti keri so se v Bruslju udeležili gejevske zabave in se potem razbežali, SDS in Fides

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2022 ob 21:54 kilonja gost

        pedofili spadajo med bogato židovsko elito, med leve homoseksualce in med levičarske pedagoge . Gayevska zabava in madžarski poslanec ki je bil dobro plačan za to da ne IZKORISTI svoje poslanske imunitete in se izpostavi medijem da bi očrnil Orbana ? Levičarske pravljice, slabe kot pri nas, imajo jih tudi na Madžarskem . Smešite se, smao bedak ne spregleda takšne zrežirane "afere" , pa spet vam ni uspelo . Kaj Janšo ste že zrušili ? Klinec od vas, ob petkih se samo dobivate da se pedrate in drogirate v parkih po protestih .

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.02.2022 ob 19:35 SRAM NAJ VAS BO ! gost

      OBJAVITI PLAČE JAVNO DA BO NAROD VIDEL KOLIKO DOBIJO. Iz prve roke vem, da farmacevti z 10 letnimi izkušnjami zasluzijo 2400 neto eur, pripravniki pa 2000 neto in to BREZ COVID DODATKOV. Taki si upajo štrajkati in zahtevati še višje plače. DAJ DELAVSKI RAZRED KI ZA TAKO BANDO DELAŠ, VSTANI ENKRAT GOR IN RASTERAJ VSE TO NESNAGU, DRUGE REŠITVE VEČ NI.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2022 ob 20:48 1919 gost

        Bo se potrebno VEČ učiti. Zato si pa Ti samo šljaker, ki ima močen prepih med ušesi......😄😄😄

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.02.2022 ob 21:56 kilonja gost

        Ne moreš navadnega delavca primerjati z magistrom farmacije, eni nimate osnovnih pojmov razčiščenih . Tebe bi moralo jeziti kot navadnega delavca da en keramičar, pleskar ali fasader zaslužijo na mesec več kot farmacevt, ker delajo delo na tvojem nivoju, pa so nerealno predrago plačani za svoje kilave storitve.

        2 5 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.02.2022 ob 20:24 Poštenjak gost

      MZ2022 sram te bodi in vse najslabše! Takih _________ kot si ti, si niti ne želimo, ker vemo da si pokvarjen. Baš tebe boli za tvoj poklic, za zdravje ljudi....gledaš le prokleti denar, ki ga že sedaj imaš dovolj. Vsi takšni ste psihobolniki na keš, hujši od narkomanov!

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.02.2022 ob 19:56 gost

        poštenjak,zakaj si mu proti ,če želi na račun Covid19 ta mladi zravnik zaslužiti.Pridi v zdravstveni dom v MURSKI SOBOTI ,pa boš videl,kako se pasejo stareiši doktorji v svojih ordinacijah,medicinske sestre ti pa samo pošiljajo na daljavo recepte za zdravila.Mladi doktor dela več in njemu treba povišati plačo.lp

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.02.2022 ob 12:26 gost

      Štef,Štefek , ja dobro jutro , zbudi se , pravi Štef , da razen zaposlenih v ZD.ni videl nikogar drugega , ja tij norček , kovid je , pa ka si tij čakal polne čakalnice , rejsan ka vse hodi po tem svetu.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.02.2022 ob 17:01 Poštenjak gost

      Gost 19:56: naj služi, ampak ne da zahteva še več in gobezda tu, medtem ko o ja vsi zelo dobro vemo, da je isti gnoj kot vsi ostali zdravniki in hrepenijo le po prokletem denarju. če ne bi, potem ne bi zahtevali še višje plače, glede na to, veliko ljudi živi pod pragom revščine. mar je to normalno, da 56% upokojnecev ima v slo nižjo pokojnino kot 600 €? celož ivljenje so delali in imajo nič. kot da so samo zdravniki kaj vredni. ja so, vendar še zdaleč ne toliko, neka meja pa ja mora biti. plemenit človek sploh ne bi računal oz. bi plemenit zdravnik velik del svoje astronomske plače kam/komu prispeval. ta mladi dr pa naj samo zapre gofljo, dokler zahteva višjo plačo medtem ko ga mesečno prejme po več jurjev.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.