https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Beltinci Klima Tratnjek predstavili dva nova vratarja

16.2.2022  

Potem, ko je postalo jasno, da se Dušan Gyergyek ne bo vrnil v Beltince, je klub poiskal nova vratarja, ki bosta delala konkurenco Domnu Zveru. Za Žute bosta branila Nino Irgolič in Stefan Moćić.

Sredi priprav na spomladanski del sezone je postalo jasno, da se dozdajšnji drugi vratar Žutih Dušan Gyergyek, ki je bil v Beltincih na posoji s strani Mure, ne bo vrnil v beltinski Športni park. Gyergyek je v jeseni zbral dva nastopa v 2. SNL, mrežo je branil na tekmah proti Rudar Velenju in Dravi Ptuj.

Zaradi odhoda Gyergyeka je moralo vodstvo kluba hitro zavihati rokave in poiskati njegovo zamenjavo. To jim je uspelo ob koncu prestopnega roka, v Beltince se tako selita dva nova obraza.

Nekoliko starejšim poznavalcem nogometa priimek Irgolič nikakor ni nepoznan. Nekoč odlični vratar Janko Irgolič je v preteklosti že branil mrežo Beltincev in sicer takoj po osamosvojitvi Slovenije in ob nastanku prve slovenske nogometne lige. Zdaj se bo trenerju vratarjev Dejanu Nemcu in ostalim članom strokovnega štaba dokazoval njegov sin Nino Irgolič, ki šteje 23 let. Irgolič je bil dolga leta član Maribora, svojo priložnost pa je na vmesnih posojah iskal v Veržeju in švedskem Mjällbyu, v lanski sezoni pa je podpisal pogodbo v ljubljanskem Bravu. Doslej ima zbranih 30 nastopov v 2. SNL in 2 v drugi švedski ligi.

Zraven Irgoliča pa bo konkurenco med vratnicama zaostril tudi še nekoliko mlajši, 20-letni Stefan Moćić, ki prihaja na posojo s strani lendavske Nafte 1903. Močić je bil vzgojen v nogometnih šolah Šampiona in Celja, lansko poletje pa je prestopil v Lendavo. V letošnji sezoni je branil na tekmi proti Iliriji 1911.

Foto: ND Beltinci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.02.2022 ob 12:22 gost

      Domači vratar pa pa....

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.02.2022 ob 12:58 Čergoli gost

      Oba rumenokožca.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.02.2022 ob 14:15 gost

      In ti pobsojeni morajo Obvezno igrati tak to je povsod. In zdaj se vidi da ma Mura veliko vlogo v tem klubu Mura 2.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.02.2022 ob 15:54 Andre gost

      Irgolič je branil za Veržej v 2 ligi kelko se ja spomnim tak ka dečko Nej od včeraj je pa boukši od Zvera tou ziher.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.02.2022 ob 16:31 gost

      ZVER JE ZAPENZIJO

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.02.2022 ob 18:33 gost gost

      Irgolič je vredu ,samu tekme mu treba dat,Moćića pa žal ne poznam,verjetno je dober,če je iz Nafte prišel

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.