https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mitja Lainščak med prejemniki priznanj Prometej znanosti za leto 2021

16.02.2022 ob 18:20  

Slovenska znanstvena fundacija (SZF) je določila prejemnike priznanja Prometej znanosti za leto 2021. Za vzorno donatorstvo bo priznanje, ki jih bodo spomladi podelili na slovesnosti zahvalnega dneva SZF, prejel tudi prof. dr. Mitja Lainščak, so sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.

»Neodvisno denarno podpiranje komplementarnih programov na področju znanstvenoraziskovalne dejavnosti ter strokovno neoporečno komuniciranje znanosti sta dva pomembna načina opravljanja družbeno odgovorne vloge tako za državljane, kakor za organizacije,« so poudarili v sporočilu za javnost v SZF. Fundacija v ta namen vsako leto nagrajuje tako vzorno donatorsko podpiranje znanosti kakor tudi doseganje odličnosti v komuniciranju znanstvenih vsebin.

»V bolnišnici smo ponosni na dosežek prof. dr. Mitje Lainščaka, ki je pred kratkim prevzel funkcijo vršilca dolžnosti direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, hkrati pa v manjšem obsegu ostaja dejaven še naprej v murskosoboški bolnišnici,« so zapisali v murskosoboški bolnišnici.

Za vzorno donatorstvo bo priznanje sicer prejelo šest posameznikov, za odličnost, doseženo pri komuniciranju, pa šest raziskovalcev, trije novinarji, pet skupin ter ena organizacija. Poleg Lainščaka bodo priznanje Prometej znanosti za vzorno donatorstvo prejeli tudi akademikinja Alenka Šelih ter univerzitetni profesorji Barica Marentoč Požarnik, Miha Japelj, Žiga Šmit in Rudolf Kropivnik.

Priznanje Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju bodo prejeli raziskovalci Mojca Benčina, Igor Mekjavić, Melita Tramšek, Tilen Genov, Tomaž Grušovnik in Suzana Todorović ter novinarji Mojca Vizjak Pavšič, Iztok Konc in Marjan Žiberna.

Trije nominiranci med posamezniki pa bodo prejeli listino finalista oz. finalistke izbora, in sicer antropologinja Mojca Marija Terčelj, doktorska študentka kemije Tina Škorjanc in matematik Blaž Zmazek. Med nominiranimi skupinami komunikatorjev znanosti pa bodo priznanje Prometej znanosti prejeli Science Mamas Vaccine Forum, oddaja Male sive celice RTV Slovenija, profesorica Maja Remškar s sodelavci, uredništvo revije Alternator ter organizacijski odbor simpozija V vrtincu sprememb: povezanost vode, življenja in podnebja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.02.2022 ob 18:38 Čergoli - sin gost

      Arogantnež, samovšečnež, narcis.......zelo negativen odnos do pacientov.

      21 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.02.2022 ob 22:44 Goust gost

        Njegova naloga je ka pozdravi lidi, nej pa ka se tebi lepou smigej. Tou se ti naj doma lepo smigejo!!

        4 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2022 ob 12:25 963 gost

        Ne bi ga mogel bolj natančno opisati. Bravo, tudi sama imela zelo negativne izkušnje z njim.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.02.2022 ob 18:41 Čergoli gost

      Prodana duša - janševik - domobranec.

      19 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.02.2022 ob 18:51 gost gost

      ČESTITKE GOSPODI VIJ KA SE NORCA DELATE PA STE ČISTA BREZ MOZGA KAK VAS NI SRAM PA ŠE PROFESOR JE IZ PREKMURJA BANDA RDEČA MARŠ NA BALKAN

      9 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.02.2022 ob 8:25 gost

      Ko smo bili povezani z Balkanom smo bili ljudje z vrednotami. Zdaj ste pa hlapci gnoja vladnega debila ponižni cucki keri nima pravice misliti z svojo glavo. Kajti v vašem gnilem gnezdu ima pravico misliti, odločati, govoriti samo eden in edini gnoj,,,, Januš grozni,,,,. Vi navadni gnilobaši pa samo klimate pa posrano,,,,, rit,,, njegovo ližete in tekmujete gdo bo prej na vrsti.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2022 ob 13:10 in gost

        (72 letni ) Kaj ti res ne moreš odnehati z tako nizkotnimi zapisi ??? Pa ti si umsko prizadeta oseba . Si največji tepček na tem portalu ,ki maže list in izziva komentatorje . Pametni tega ne počnejo . HUDI ,HUDI bolnik si !! (8:15)

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.02.2022 ob 12:30 963 gost

      Pa tudi ne vem, ka ga zadnje čase telko promovirate? Ka je to njegov portal? Sicer pa bliža se april in njegovi zlati časi so mimo.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.02.2022 ob 17:17 Geza Mezga gost

      Ta je navaden drislaš, ukozenec domobraski.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.02.2022 ob 17:29 Čergoli gost

      Nehajte s tem arogantnežem. A VESTE ZAKAJ SE JE VRNIL V DOMAČE Prekmurje??? Se je vedno ukozil in podrislal na paciente.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.02.2022 ob 17:47 Gost gost

      Naj vam pokaže plačilno listo za zadnja dva meseca

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.