https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Končane naložbe v okviru Pomurskega madžarskega vaškega programa

17.02.2022 ob 14:00  

Pomurska madžarska samoupravna narodna skupnost (PMSNS) je v okviru vaškega programa sklenila naložbe, s katerimi so v naseljih, kjer živijo tudi prebivalci madžarske narodnosti, obnovili vaške in gasilske domove ter okolice v skupni vrednosti okoli 95.000 evrov.

PMSNS že od leta 2020 v okviru Pomurskega madžarskega vaškega programa izvaja razvojne aktivnosti v naseljih, kjer živijo tudi prebivalci madžarske narodnosti. Posamezni prijavitelji, ki so se prijavili na razpis, so bili upravičeni do sofinanciranja manjših prenov objektov, in sicer v višini 4.000 evrov. Program sta podprla Državni sekretariat za narodno politiko kabineta predsednika madžarske vlade in fundacija Bethlen Gabor.

V okviru programa so v 27 naseljih izvedli obnove vaških in gasilskih domov ter okolice v skupni vrednosti okoli 95 tisoč evrov. Opravljena je bila tudi obnova spomenikov, denar so namenili še za nakup opreme za igrišča. Med drugim so bila opravljena tesarska in keramičarska dela v gasilskem domu v Kotu ter kupljene gasilske klopi.

V Dolgi vasi in v Mostju so postavili otroška igrala, pri zvoniku v Banuti pa vrtno mizo in klopi. V vaško-gasilskem domu v Krplivniku so obnovili tla, v Pordašincih so v vaškem domu zamenjali okna in vrata ter izvedli nekatera tesarska dela. V Čikečki vasi in v Motvarjevcih so asfaltirali dvorišča vaško-gasilskih domov. 

Izvedena dela in naložbe so si 15. februarja 2022 ogledali tudi predsednik sveta PMSNS Ferenc Horváth in oba podpredsednika Zsuzsanna Bači in Dušan Orban.

Druga naselja, ki sodelujejo v programu, v katerih so bile investicije zaključene že konec leta 2020 in v prvi polovici leta 2021, so še Kapca, Gaberje, Gornji Lakoš, Dolnji Lakoš Lendava, Trimlini, Petišovci, Pince, Dolina, Čentiba, Genterovci, Lendavske Gorice, Žitkovci, Dobrovnik, Prosenjakovci, Središče, Domanjševci in Hodoš.

Vir in foto: PMSNS

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.