https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Dobrodelni krof Lions kluba Murska Sobota

20.02.2022 ob 6:05  

Lions Klub Murska Sobota organizira v sodelovanju z največjo pomursko pekarno Mlinopek in trgovskim centrom BTC Murska Sobota v petek, 25. in v soboto, 26. februarja 2022 akcijo Dobrodelni krof, v okviru katere bodo delili krofe na humanitarni tržnici v trgovskem centru BTC v Murski Soboti v zameno za prostovoljne prispevke za družino v stiski. Krofe, ki jih bo prispeval Mlinopek, bodo podarili tudi stanovalcem doma starejših Murska Sobota in osebju, ki skrbi za njih.

Lionizem je posluh za sočloveka v stiski. V Lions klubu Murska Sobota si prizadevajo pomagati vsem, ki so pomoči potrebni in jih na to pomoč tako ali drugače opozorijo. Zavedajo se, da je težko javno spregovoriti in se izpostaviti, da potrebuješ pomoč. V sodelovanju s Centrom za socialno delo Murska Sobota so poiskali družino, ki je pomoči še kako potrebna, vendar težko zaprosi zanjo. Hkrati pa imajo posluh tudi za najranljivejše skupine v naši družbi, med katerimi so starejši.

Tako so se v Lions klubu Murska Sobota odločili, da v sodelovanju z največjo prekmursko pekarno Mlinopek pripravijo humanitarno akcijo z imenom »Dobrodelni krof«. En del krofov bodo podarili stanovalcem doma starejših Murska Sobota, drugi del pa bodo na humanitarni tržnici v trgovskem centru BTC v zameno za prostovoljne prispevke oplemenitili, da zberejo čim več denarja za družino v stiski.

Pekarna Mlinopek bo za dobrodelno akcijo prispevala 1.100 krofov. Od tega bodo v Lions klubu Murska Sobota podarili 640 krofov stanovalcem in zaposlenim Doma starejših Murska Sobota. Tako bodo krofe v petek, 25. 2. 2022 odpeljali v matično enoto v Rakičanu, v Center za starejše v Murski Soboti in v enoto Elizabeta v Svetem Juriju.

Preostanek krofov bodo v zameno za prostovoljne prispevke v petek, 25. in v soboto, 26. 2. 2022 delili na humanitarni tržnici v trgovskem centru BTC v Murski Soboti, za katero bo 200 krofov prispeval tudi trgovski center BTC Murska Sobota. Dobrodelna tržnica bo v petek odprta med 13.00 in 18.00, v soboto pa med 8.00 in 13.00. Zbrana sredstva bo Lions klub Murska Sobota v sodelovanju s Centrom za socialno delo Murska Sobota podelil mladi družini, ki je v socialni stiski.

Z akcijo Dobrodelni krof bodo v Lions klubu Murska Sobota nadaljevali tudi na pustni torek, 1. marca 2022, ko bodo po predhodnem naročilu in v zameno za prostovoljne prispevke dostavljali krofe pomurskim podjetjem. Naročila krofov zbirajo do četrtka, 24. 2. 2022 do 15.00.

V Lions klubu Murska Sobota pomagajo že 31. leto in verjamejo, da bodo tudi tokrat s skupnimi močmi narisali nasmeh na številne obraze.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2022 ob 10:28 gost

      Mlinopek prispeva krofe ljudje prostovoljno darujejo. Bogatuni si pa zasluge obesij za vrat kao da so dobrodelni. Halo gdo je zdaj tu dobrodeln.,,,,,mlinopek in ljudje keri darujejo,,, ne pa neka posrana bogatunska elita.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.02.2022 ob 10:31 gost

      Ja prav imaš to je isto kot vlada kera deli predvolilne bonbonijere kao. Ampak denar pa je od Slovencev davkoplačevalski sepravi da si sami sebi delimo bonbonijere. Kere bomo pa zelo,,,,,,, drago plačali.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.