https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Ukinja se samotestiranje v šolah ter pogoj PCT, z izjemo najbolj kritičnih dejavnostih

19.2.2022  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodeloval minister za zdravje Janez Poklukar.

»Potem, ko je vlada včeraj odpravila karantene in pogoj PCT za prehajanje državne meje, je danes sprejela stališče, da intenzivno nadaljuje s prilagajanjem ukrepov. Tako bomo od ponedeljka povsod opustili spremljanje PCT pogoja, razen v najbolj kritičnih dejavnostih, torej v bolnišnicah, nastanitvenih zavodih socialnega varstva in zaporih,« je uvodoma povedal Poklukar.

Proračun bo kril zgolj še testiranje HAG za dejavnosti, kjer se le to še naprej zahteva, je pojasnil Poklukar.

Ukinja se tudi samotestiranje v šolah. Še naprej pa je v šolah potrebna uporaba zaščitnih mask, razen za do sedaj veljavne izjeme.

Pogoj PCT in vse ostale omejitve na gospodarskem področju bodo povsem odpravljene tako v industriji, trgovini, turizmu in gostinstvu ter drugih storitvenih dejavnostih. Še naprej pa bo potrebno upoštevati splošna pravila uporabe zaščitnih mask, razkuževanja, medosebne razdalje in zračenja prostorov, so sporočili iz vlade.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.02.2022 ob 17:52 gost

      EN VELIIIIIIIIIIIIIIIIIK NIČ. DIKTATURA Z MASKAMI IN PRISILNIM CEPLJENJEM OSTAJA.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2022 ob 18:06 Karel K. gost

        Dudek, maske boš nosil na vse veke kar je za tebe koristno, saj te tako nihče ne pozna. Ti se itak celo življenje moraš skrivati, ker si ljudem povzročil toliko gorja in namernih krivic, da se te izogibajo in te nočejo videti. Nihče ne govori o prisilnem cepljenju ampak o obveznem in tudi to še ni na mizi, da bo vpeljano. Vsak bo jeseni zase poskrbel in se bo cepil, če je umsko uravnovešeni, celo če je v tvoji visoki starosti, kar se ti krepko pozna na tvojih zblojenih komentarjih.

        14 15 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2022 ob 18:11 gost

        Kakšna razlika je pa med obveznim in prisilnim? V OBEH PRIMERIH TE PRISILNO CEPIJO. Če boš ti celo življenje zadovoljen, da boš nosil nagobčnik in, da se boš letno 4x cepil s cepivom, ki prej škoduje kot pomaga, ne misli, da si tega želimo vsi ljudje. Poglej kaj se dogaja v Kanadi. Želiš, da to pride v naša mesta, na naše ulice????

        15 12 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.02.2022 ob 18:01 gost gost

      Čelavi je včeraj bil odsoten, pa so nej nika smeli sprejeti brez njega. On je pač prvi epidemiolog v državi, tak,. kak je v vsen prvi, pa tak kak on pravi more biti. Vsi ostali pa beeeeeee. In to je demokracija? Ja, po njegovon, pa nej več dugo.

      16 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.02.2022 ob 18:03 Karel K. gost

      No Dudek, kaj boš pa zdaj povedal. Sem ti že pri drugi vsebini povedal, da se ta ukrep pripravlja, ti pa si vso gnojnico zlil na Janšo Beovičevo, Logarjevo, Poklukarja in mene, da niusem na tekočem. Kdo zdaj ni na tekočem. Pač tega niso objavili na portalih z lažnimi novicami in teorijami zarot. Spet boš lahko prišel na sonce iz tvojega bunkerja kjer si bil mesece zabarikadiran.

      15 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2022 ob 18:16 gost

        Karel, kaj si res tako neumen, da ne vidiš, da niso praktično ničesar sprostili. Ko bodo ukinili maske, testiranje, povsod PCT pogoj, nehali siliti k cepljenju, omogočili normalno življenje kot pred letom 2020, šele takrat se lahko pogovarjamo o opustitvi ukrepov.

        14 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2022 ob 18:35 Karel K. gost

        Dudek, kaj si vzel še dodatno dozo. Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da virusa ni konec in je zato potrebno počasi sproščati ukrepe s tresočo se roko. Kot sem ti razložil je za tebe to dobrodošel ukrep, da moraš nositi maske, PCT pogoj bo odslej le v rizičnih dejavnosti, nihče te ne sili k cepljenju ampak ti samo priporoča in na ta način skrbijo zate, da te matilda ne pobere. Ti celo življenje ne živiš normalno življenje, saj si celo življenje hlapec titoistične partije, oni ti režejo vsakdanji kruh. Torej ne govori ti o normalnem življenju, saj tega načina življenja ti sploh ne poznaš.

        13 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2022 ob 18:51 gost

        Karel, kaj si ti res tako neumen, da se ne zavedaš kakšne negativne posledice bodo imeli otroci v osnovnih šolah, ko morajo imeti prisilno cel dan maske na obrazu. Zaradi enega virusa, ki jim sploh ni nevaren? Pa cepiti petletne otroke proti virusu, ki jim ni nevaren?? Kaj tvoja pamet tega sranja nikoli ne bo dojela?

        11 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.02.2022 ob 18:12 gost

      Bi moralo biti cepljenje nad 50.let . Kritična populacija !

      12 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.02.2022 ob 18:26 gost

      18.17 Sem pameten ,cepli me bodo pa v ramo !

      5 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.02.2022 ob 18:40 gost

      72. letniku pa 3x dozo cepiva

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.02.2022 ob 19:59 gost

      Ta stari je vinjen ali pa močno drogiran

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.02.2022 ob 7:06 gost

      Fašisti pred volitvami popuščajo. Z nakradenim denarjem so si napolnili žepe in sedaj bo en čas mir. Dokler se Jajceglavemu spet kaj v glavi utrgalo.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.02.2022 ob 7:50 Karel K. gost

      Dudek, že pa si vstal na levo nogo. Spet si začel to nedeljo ko maščevalec, obtoževalec in špotljivec. Spet se ti je vtrgalo v glavi, je bilo tako mrzlo v tvojem bunkerju. Nacistične propagande se ne moreš rešiti. Vse odločajo kot to ti hočeš pa kljub temu šinfaš Janšo

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.02.2022 ob 8:32 gost

      Dudek zakaj si tako agresiven ,pomiri se malo !!!!! 8:7

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.02.2022 ob 8:50 gost

      Naj z 600 evri živijo na mesec, ko plačaš račune ti ne ostane kaj dosti, kot jaz in takrat se naj oglašajo

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      20.02.2022 ob 9:18 Karel K. gost

      Pa Dudek, kdo pa je večji hlapec kot ti kot hlapec zločinskih titoistov iz preteklosti in sedanjosti. Nimaš logike, niti znanja, niti moralnih in etičnih vrednot, da bi lahko preživel samostojno. Baj imaš pokojnino 1.400 EUR zaradi svojega tovrstnega hlaqpčestva, ali pa si zdaj že to spustil in imaš le 600 EUR. Še to je preveč za tvoj prispevek k demokratični državni skupnosti. Mnogi imajo polovice tega pa tudi morajo preživeti skozi celi mesec in tudi morajo plačati položnice.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.