https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zimske počitnice za šolarje iz zahodne Slovenije so se začele

21.02.2022 ob 8:20  

Za okoli 149.000 učencev in dijakov iz osrednje in zahodne Slovenije se danes začenjajo težko pričakovane zimske počitnice. Pred njimi je teden dni brezskrbnosti in veselja, v katerem jih čaka vrsta možnih dejavnosti in programov. 

Za en teden bo na šolske torbe pozabilo 108.387 učencev in 41.436 dijakov osrednjeslovenske, gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške in zasavske regije ter Ribnice, Sodražice, Loškega potoka, Kočevja, Osilnice in Kostela. V drugem delu pa bo zimske počitnice imel preostali del Slovenije, okoli 119.000 učencev in dijakov. Te bodo potekale od ponedeljka, 28. februarja do petka 4. marca 2022.

Kljub še vedno epidemičnim razmeram v državi bodo organizatorji poskrbeli za pester počitniški program. Med drugim bodo ljubljanske učence prve triade osnovnih šol popeljali v vznemirljivi svet pustnih mask. Na ljubljanskem gradu jih namreč čakajo predpustne norčije, kjer bodo na delavnicah izvedeli vse o maskah, vsak dan jih bodo tudi izdelovali.

V času zimskih počitnic je zasedenost v dveh termah in zdravilišču skupine Sava Hotels & Resorts - Terme 3000 Moravske Toplice, Terme Ptuj in Zdravilišče Radenci - primerljiva s lanskimi krompirjevimi počitnicami, saj trenutno beležijo približno 70-odstotno zasedenost. Glede na kratkoročnost rezervacij v zadnjem času pa pričakujejo še nadaljnjo rast zasedenosti. Največ tujih gostov k njim prihaja iz Avstrije, Nemčije, Hrvaške in Italije.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.