https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Za pomurskimi judoisti uspešen konec tedna

22.2.2022  

Pretekli konec tedna so se v Ravnah na Koroškem odvili državno prvenstvo za mladince in mladinke, državno prvenstvo za pasove ter 4. mednarodni turnir Guštanj open. Na obeh so bili uspešni tudi pomurski judoisti.


Državno prvenstvo za mladince in mladinke ter za pasove

V soboto, 19. februarja, je v Ravnah na Koroškem potekalo državno prvenstvo v judu za starostno kategorijo U21, mladinci/mladinke in za pasove.

Med konkurenco 140 mladincev in mladink so se pomerili tudi tekmovalci Judo kluba Lendava. Med mladinci je Luka Žerdin osvojil 5. mesto, Samo Jaklin je bil deveti. Med mladinkami je bila Ria Gabor peta v svoji težnostni kategoriji.

V članskem državnem prvenstvu za pasove je tekmovalec Judo kluba Lendava, Sašo Grubić, v kategoriji oranžni pas, +73 kg osvojil prvo mesto.

14. mednarodni turnir Guštanj open

V nedeljo, 20. februarja, je v Ravnah na Koroškem potekal 14. mednarodni turnir Guštanj open v judu za starostni skupini U12 in U14. Na tekmovanju je sodelovalo 237 tekmovalk in tekmovalcev iz 34 klubov in petih držav (Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Bosne in Hercegovine in Ukrajine).

V starostni kategoriji U14 sta bila med mlajšimi dečki uspešna Patrik Bor Burjan (Tratnjek Beltinci) in Miha Čeh (JK Lendava), ki sta v svojih težnostnih kategorijah osvojila 2. mesto. Jožef Žan Voroš je osvojil 5. mesto, Mai Žižek pa je bil sedmi (oba Tratnjek Beltinci).

Med mlajšimi dečki (U12) so 3. mesta v svojih starostnih skupinah osvojili Ben Kokol, Urban Klarič in Mitja Korošak (vsi JK Murska Sobota) ter Oto Podgorelec in Nejc Virag (oba JK Lendava). Vid Aleks Vučko (Tratnjek Beltinci) in Luka Smodiš (JK Murska Sobota) sta bila na 5. mestu. Samo Novak (JK Lendava) pa je osvojil 7. mesto.

Najuspešnejše med pomurskimi judoisti so bile mlajše deklice (U12). Prvi mesti sta si v svojih težnostnih kategorijah priborili Lana Kardoš (JK Murska Sobota) in Zoja Makoter (JK Lendava). Pika Breznik in Gaja Škraban (obe JK Lendava) pa sta bili odlični drugi.

Foto: JK Lendava, JK Murska Sobota, JK Klima center Tratnjek Beltinci

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.