https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Brankovičeva, Žvižej in Čontala spregovorili o športu in branju

Murska Sobota, 23.02.2022 ob 16:00  

V Pokrajinski in študijski knjižnici so v torek, 22. februarja, v sklopu projekta Športajmo in berimo gostili Tadejo Brankovič, Luko Žvižeja in Damirja Čontalo.

Športajmo in berimo je nacionalni medresorski program za spodbujanje branja med mladimi športniki in športnicami. V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota so se nacionalnemu projektu prvič pridružili lani. V torek so v okviru projekta gostili nekdanjo biatlonko Tadejo Brankovič, nekdanjega igralca rokometa in sedanjega trenerja RK Maribor Luko Žvižeja ter trenerja NŠ Mura Damirja Čontalo.

V pogovoru, ki ga je vodil Mario Čep so gostje spregovorili o svojih začetkih v športu, o vrhuncih ter o tem kaj počnejo dandanes. Tadeja Brankovič je spregovorila o svojih štirih nastopih na olimpijskih igrah ter svoji knjigi Peta olimpijada. Luka Žvižej se je med drugim spomnil svojih uspehov v slovenski rokometni reprezentanci. Damir Čontala pa je opisal svojo športno pot, od začetkov v dresu Mure v mlajših selekcija, vse do trenerske pozicije in ciljev, ki jih ima s svojimi varovanci v tej sezoni.

Ciljna skupina pri izvedbi programa Športajmo in berimo so mladostniki med 15. in 19. letom starosti, ki večino svojega prostega časa namenijo športu. Po javno dostopnih podatkih o kategoriziranih športnikih v Sloveniji predstavlja ta ciljna skupina 56,97 odstotka vseh kategoriziranih športnikov. Vseh kategoriziranih športnikov je 7.084, od tega jih v to starostno skupino sodi 4.036. Med vsemi registriranimi športniki (po podatkih na spletni strani OKS-ZŠZ je teh 59.538) jih 39,18 odstotka sodi v ciljno skupino mladostnikov med 15. in 19. letom starosti.

Program je oblikovan v sodelovanju med Ministrstvom za kulturo RS, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport RS, Zavodom RS za šolstvo, Centrom za spodbujane bralne pismenosti v Mariborski knjižnici, Javno agencijo za knjigo RS in Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.02.2022 ob 17:59 Geza Mezga gost

      Polpismenec čunta

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.02.2022 ob 20:43 AJAJAJAJAJ gost

      Ja, pa glij Čuntala.HAHAHAHAHAHAHAHA, nesposobnež. V rezervi ima Kuzmič že pripravljenega, preverjenega, trenerja. Vsi vemo za koga gre. In s tem se za hrbtom Čunte tude že hvali.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.02.2022 ob 21:56 gost

      Slišim da bi naj bil to nogometni ekspert AJ AJ AJ AJ AJ

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.02.2022 ob 22:48 Magyar Bacsi gost

      Drislave polpismeni

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.