https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti podelili priznanja naj prostovoljcem v minulem letu

22.02.2022 ob 20:00  

V Gledališču Park je danes, 22. februarja 2022 potekala podelitev županovih priznanj prostovoljcem, ki so bili v letu 2021 v Mestni občini Murska Sobota najbolj požrtvovalni in najbolj predani izvajanju prostovoljnega dela.

Župan Mestne občine Murska Sobota se je tudi letos že tradicionalno s posebno prireditvijo javno zahvali vsem prostovoljcem za njihovo delo ter posebej izpostavi tiste posameznike in organizacije, ki so si v minulem letu še posebej prizadevali na področju prostovoljstva.

V kategoriji Naj prostovoljec oziroma Naj prostovoljka je posebno županovo priznanje prejelo šest prostovoljcev, ki v Mestni občini Murska Sobota delujejo kot prostovoljci šoferji, v sklopu projekta PROSTOFER. To so Jožica Viher, Jožef Meglič, Viktor Mezek, Marjan Kuzma, Igor Lebar in Štefan Žibrik

»Prostoferji so v resnici veliko več kot zgolj prostovoljni vozniki – sopotnikom nesebično pomagajo tudi, ko ti izstopijo iz vozila: pri zdravniku jih pospremijo do čakalnice in počakajo nanje med pregledom, pomagajo odnesti vrečke iz trgovine in jim priskočijo na pomoč pri vzpenjanju po stopnicah. To so ljudje z velikim srcem, ki svojo humanost jemljejo kot samoumevno in častno dejanje,« pravijo na MOMS.

Naj prostovoljsko društvo 2021 v Mestni občini Murska Sobota je Društvo upokojencev Murska Sobota. Društvo deluje že od leta 1947, od vsega začetka so v društvu delovali ljudje z velikimi življenjskimi izkušnjami na socialnem, gospodarskem, zdravstvenem, kulturnem, športnem in humanitarnem področju. 

Eno izmed najpomembnejših področij delovanja DU Murska Sobota so dejavnosti na področju sociale, ki zajemajo predvsem skrb za starejše, ki živijo sami. Člani tako, odkrivajo, spremljajo in lajšajo socialne stiske in težave starejših. Med drugim pa tudi že več let delujejo v Splošni bolnišnici Murska Sobota, pomagajo pri razdelitvi paketov pomoči Rdečega križa, rešujejo stanovanjske težave starejših ter članom nudijo brezplačno administrativno pomoč v obliki brezplačnih fotokopij, izpolnjevanja vlog in obrazcev, svetovanja, pomoč pri pridobivanju različnih pomoči…

 

V kategoriji naj prostovoljska organizacija je komisija izbrala Hišo sadeži družbe - poslovno enota Slovenske filantropije v Pomurju.

Humanitarna prostovoljska organizacija Slovenska filantropija je z medgeneracijskim programom Hiša Sadeži družbe Murska Sobota že trinajsto leto prisotna v Pomurju. Hiša deluje kot regijska poslovna enota Slovenske filantropije. V Hiši se izvajajo različni programi za povečanje socialne vključenosti ranljivih skupin prebivalstva. Poleg socialnega svetovanja, informiranja in raznih oblik pomoči ter samopomoči, razvijanja prostovoljstva v regiji, se odvijajo raznovrstne medgeneracijske delavnice, od kuharskih, ustvarjalnih, glasbenih, plesnih, šiviljskih, računalniških, do različnih drugih delavnic ter predavanj. 

V kategoriji naj prostovoljni dogodek je komisija izbrala več prostovoljskih akcij, ki jih je v sklopu projekta #JoinUs izvajalo Društvo Kreativne mladine.

Društvo kreativne mladine si prizadeva za promocijo prostovoljstva in v svoj krog vključuje mlade v lokalnem, regionalnem in nacionalnem okolju. Na lokalnem področju si prizadevajo, da se prostovoljci vključujejo in povezujejo z drugimi društvi, organizacijami in zavodi.

Prostovoljni dogodek, ki ga je društvo predlagalo, je potekal v sklopu mednarodne mladinske izmenjave, pod imenom »JoinUs«, v času od 23. julija do 1. avgusta 2021 na Hodošu in Murski Soboti. Sodelovalo je 44 mladih iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Estonije, Litve,  Romunije in Nemčije, v starosti med 14 in 30 let. Pripravili so številne aktivnosti in prostovoljske akcije. Njihove aktivnosti so zajemale spoznavanje prostovoljstva skozi različne primere, v konkretnih akcijah pa so prostovoljno pomagali številnim institucijam in posameznikom.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.02.2022 ob 7:48 poštenjak gost

      prostofer ja, bla, bla. ko pa starka več ur mora čakati pri zdravniku, pa te že kurcajo da si najdi drug prevoz. tolko o tem....

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.