https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dograditev nasipov ob reki Muri

23.02.2022 ob 13:00  

Županja Občine Črenšovci in Ljutomer ter župana Občine Tišina in Radenci so v torek, 22. februarja 2022, podpisali z direktorjem Direkcije za vode Romanom Kramerjem sporazum o skupni izvedbi investicije Dograditev in nadvišanje visoko vodnih nasipov na levem bregu reke Mure. 

Dvorec Jeruzalem je bil prizorišče podpisa sporazuma o skupni izvedbi investicije: Dograditev in nadvišanje visokovodnih nasipov ob reki Muri. V imenu Ministrstva za okolje in prostor, Direkcije Republike Slovenje za vode, je sporazum podpisal direktor Roman Kramer, v imenu Občine Črenšovci županja Vera Markoja, Občine Ljutomer županja mag. Olga Karba, Občine Radenci župan Roman Leljak in Občine Tišina župan Franc Horvat.

»Z veseljem ugotavljam, da smo na Jeruzalemu podpisali prve štiri sporazume iz projektov poplavne varnosti, načrta za okrevanje in odpornost. Gre za pomemben projekt, saj zajema skoraj 40 kilometrov nasipov, ob reki Muri, ki bodo ščitili mnoga naselja in prebivalcev. Predvsem je pomembno to, da delamo po principu sodelovanja med državo in občinami, saj gre za podpisane sporazume o skupnem izvajanju investicij. Vesel sem, da so po dve županji in župana pomurskih občin kot prvi v Sloveniji pristopili k temu in podpisali te sporazume. Ta skupna investicija, ki je vredna okoli 40 milijonov evrov, se bo tudi že letos pričela fizično realizirati,« je dejal direktor Direkcije Republike Slovenije za vode Roman Kramer. V prihodnjih dneh se bo pričela urejati dokumentacija. Skrajni rok za izvedbo je leto 2025, vendar, kot poudarja Kramer, bi se lahko na območju reke Mure dela zaključila prihodnje leto.

Direkcija Republike Slovenije za vode bo na podlagi sklenjenega sporazuma med drugim pripravila oziroma revidirala projektno nalogo za izdelavo projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja, pregledala projektno dokumentacijo, izvedla razpis za izvajalca del in nadzornika ter vodila izvedbo investicije do zaključka, občine pa bodo morale izdelati vso potrebno tehnično in investicijsko dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja, na osnovi potrjene projektne naloge s strani Direkcije Republike Slovenije za vode, ter pridobiti pravico graditi in pravnomočno gradbeno dovoljenje. Direkcija Republike Slovenije za vode krije tudi stroške priprave oz. izdelave projektne dokumentacije, stroške izvedbe del in stroške storitev inženirja z nadzorom.

Naslovna Foto in Vir: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.02.2022 ob 20:05 gost gost

      Reka Mura je poglobila strugo za cca 1,5 - 2,0 metra, a oni bodo sedaj dograjevali nasipe, kdo koga ima za bedaka, preglejte tudi statistične podatke in informacije združenja Moja Mura ?! Samo vprašam ??

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2022 ob 8:51 en Petanjski gost

        Leta 2014 ob visoki Muri so nasipi zdržali, ker smo jih gasilci dodatno zavarovali z vrečami peska. Taki, ki samo komentirajo in imajo samo vprašanja so doma bili na suhem in imajo sedaj neumna vprašanja. Če bi bila Mura tako visoka kot leta 2005, nasipi v 2014 ne bi vzdržali in bi bile vasi ob Muri vse pod vodo. Gost zato ne komentiraj če ne poznaš vsebine.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.